fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kverneland doneert € 50.000 aan boeren overstromingsgebied

Misset - 414216 Limburg, extreme wateroverlast op landbouwgron, boeren helpen met evacueeren

Machinebouwer Kverneland Group stelt € 50.000 beschikbaar voor agrariërs met overstromingsschade in de Benelux. Aanmelden kan via de Limburgse boerenbond LLTB.

Boeren in het overstromingsgebied van Limburg en België kunnen financiële ondersteuning aanvragen voor het schoonmaken, inzaaien en landbouwgrond gereedmaken om te kunnen inzaaien. Op basis van het aantal aanmeldingen en aantal hectares getroffen landbouwgrond zal een verdeling van de donatie plaats vinden.

Als gebaar van medeleven stelt Kverneland in totaal € 100.000 beschikbaar voor overstromingsschade, waarvan de helft voor de Benelux. Een steuntje in de rug voor de sector die het al zo moeilijk heeft, aldus de fabrikant. Aanmelden kan op de website van de LLTB, meer info staat vermeld bij Kverneland Group.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Afbeelding artikel

Vlakstelling van kunstmeststrooier (automatisch) corrigeren

Valtra-systeem Smart Top Link corrigeert de hoek van de kunstmeststrooier automatisch. Aanleiding voor TREKKER om zich hierin te verdiepen. Bestaan er...
Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Beheer
WP Admin