fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Antonio Carraro SRX 5800 slechts 98 cm breed

De Antonio Carrero SRX 5800 is een compacte kniktrekker van 52 pk.

De SRX 5800 Tora van Antonio Carraro is een compacte trekker met een omkeerinrichting. Daarmee houdt de chauffeur altijd goed zicht op werkzaamheden met een werktuig in de achterhef.

De compact beschikt over 52 pk en heeft een buitenbreedte van slechts 98 centimeter. Daarmee past hij in allerlei nauwe ruimtes, wat hem geschik maakt voor bijvoorbeeld boomkwekers en (zacht)fruittelers, maar ook groen- en terreinbeheerders, hoveniersbedrijven, en je kunt ermee over fietspaden voor bermonderhoud. De trekker heeft knikbesturing en een korte wielbasis, en is daarmee heel wendbaar.

Milieuvriendelijke diesel

Het hart van de SRX 5800 Tora is een Fase V-motor van Yanmar. Minimale emissies dus, vaak een eis van overheden die het verplicht stellen om een opdracht in de wacht te kunnen slepen. De motor is bovendien stil, aldus importeur Hissink in Oeken (Gld.)

Omkeerinrichting

Antonio Carraro verving de drie poken uit de vloer voor besturingselementen op vrij ruime afstand van de stoel. Dat verhoogt het werkcomfort voor de chauffeur. Bovendien is er een omkeer ingebouwd; met enkele simpele handelingen zet je de stoel in tien seconden achterstevoren en de besturing draait mee. De bestuurder heeft zo perfect zicht op bijvoorbeeld een maaiarm in de achterhef, of een cirkel/klepelmaaier of grondbak.

Optie is een armsteun en joystick waarmee je alle hydraulische functies onder de vingers hebt. Nog een optie is een cabine (bijvoorbeeld voor werk met een spuit), die verrassend ruim is. Ook lange en stevige chauffeurs hebben er de ruimte.

Naast de uitvoering van 52 pk sterke SRX 5800 Tora is ook een 66 pk sterke 6800 te koop. Eerstgenoemde heeft een kale vanafprijs van € 42.000, optie armsteun plus joystick is een extra € 3.800.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Beeld uitgelekt van nieuw topmodel Steyr

Er zit een nieuw topmodel aan te komen bij de Oostenrijkse machinefabrikant Steyr. Wat voor model en wanneer precies, is niet...
Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Afbeelding artikel

CNHi levert trekkers van 100-400 pk met omkeerinrichting

De omkeerinrichting was al beschikbaar in Steyr-trekkers. Nu levert CNHi deze ook in Case IH- en New Holland-trekkers van 100 tot...
Beheer
WP Admin