fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trekkerchauffeur Dylan – Niet van de trekker af te slaan

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de trekkerchauffeur. Voor het chauffeursthema in TREKKER (zomer 2021) interviewden we enkele chauffeurs. Vandaag de beurt aan Dylan Reij.

Dylan Reij (28)
Werkt bij: zzp‘er/Reij Agrarische Dienstverlening, Roswinkel (Dr.)
Rijdt trekker sinds: 2002
Rijdt op: John Deere 7710 (2004), 13.250 uur en John Deere 4240S (1982), ~15.000 uur

Lees verder onder de foto

Waarom trekkerchauffeur?

Mijn buurman had een melkveebedrijf waar ik als klein jochie al rondliep. Een echte koeienboer die wat minder interesse had in het trekkerwerk. Zo reed ik de eerste rondjes op de trekker toen ik een jaar of tien was. Een beetje weideslepen en dat soort werk. Langzamerhand breidden de werkzaamheden uit. Zijn loonwerker, Loonbedrijf en Strohandel Potze in Roswinkel, vroeg of ik daar ook mee kon helpen en dat deed ik. Uiteindelijk ben ik zzp’er geworden en verhuur ik mezelf in de agrarische sector. En ik ben daarbij bijna niet meer van de cabine af te slaan.

Hoeveel uur in de week zit je op de trekker?

In hectische weken met verraderlijke weersveranderingen komt 120 uur weleens voor. Meestal houdt het rond de 100 uur wel op. Het is maar net hoe het weer is en hoeveel werk er gedaan kan worden en moet gebeuren.

Maak je jouw trekker ook helemaal eigen?

Ik heb zelf twee trekkers. Een John Deere 4240S en een John Deere 7710. Die laatste heb ik nieuwe leren bekleding op de stoel gemaakt, nieuwe trekkermat erin en een plankje erin gebouwd voor mijn documenten, koffie en andere spullen. Daar past mijn koelbox ook mooi onder. Maar wat ik in de trekker echt niet meer kan missen is de airco. Hoewel, de 4240s heeft geen airco en het rijden met de ramen open met het stof en hooi op je gezicht heeft ook wel weer zijn charme.

Wat is het mooiste werk om te doen?

Het mooiste vind ik de afwisseling in het werk. Elke keer doe je wat anders. Vervelend werk zit er ook niet bij. Al vind ik zand dumpen na een tijdje wel wat vervelen. Elke keer hetzelfde rondje. In de mais heb je dat ook wel, dat je steeds dezelfde ronde rijdt, maar dan ben je gezellig met een clubje bij elkaar en dat maakt het wel weer leuk om te doen.

Over tien jaar …

… doe ik dit werk nog steeds. Ik zal er ook wel een John Deere 7920 bij willen. Een mooie simpele trekker zonder teveel gedoe. Daar houd ik wel van.

 

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerchauffeur Wim - Chauffeur in het fruit

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de...
Afbeelding artikel

Trekkerchauffeur Wout - Klaar voor de toekomst met traplift

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de...
Afbeelding artikel

Trekkerchauffeur Matthijs: De trekker is mijn rijdend tweede huis

Lange dagen, hart voor de zaak, verslaafd aan de dieselgeur en liefde voor de brullende motor: een korte omschrijving van de...
Beheer
WP Admin