Terug naar nieuwsoverzicht

Ploeger test erwtendorser op drie assen

Het prototype EPD540e op drie assen.

Oogstmachinefabrikant Ploeger test een nieuwe variant van zijn EPD 540e zelfrijdende erwtendorser. De machine staat dit keer op drie assen.

De EPD 540e is momenteel naar keuze leverbaar als vierwieler (twee assen) of op rupsen. Het prototype, dat proefdraaide op Goeree-Overflakkee, is voorzien van drie assen; eentje achter en een dubbele as voor. Deze techniek is op zich niet nieuw, zij komt van de PMC-machines van de Britse machinebouwer die Ploeger Oxbo jaren geleden overnam.

Ploeger hoopt van het prototype te leren of deze constructie voordelen biedt ten aanzien van bodemverdichting, die liefst zo laag mogelijk moet zijn. Een andere wens is om de maximumsnelheid op de weg te verhogen naar 40 kilometer per uur. Niet van heel groot belang in Europa, maar zeker een verkoopargument in de VS, een grote markt vanwege de Oxbo-poot van het bedrijf.

Het is overigens niet de bedoeling een derde keuzemogelijkheid te creëren voor de klant; als het concept goed bevalt, zou het op termijn de vierwieler en de rups overbodig maken. Ploeger denkt dat als het doorgaat, de marktintroductie in seizoen 2023 kan zijn – mits de ontwikkeling geen grote hobbels kent.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | ROC-bandhark RS 1000 voor kort gras

Kverneland nam eind 2021 ROC over en voerde een paar wijzigingen door in het design van ROC-bandhark RS 1000.
Afbeelding artikel

Ropa toont geüpdatete Keiler 2 RK22 op Agritechnica

Machinefabrikant Ropa heeft zijn Keiler 2 RK 22 een facelift gegeven. Ropa heeft onder meer de hydrauliek opnieuw ontworpen.
Afbeelding artikel

Hydraulisch aangedreven Grimme Evo 280 op Potato Europe

Graafmat, zeefmatten en loofdoorvalmat van de Grimme Evo 280 tweerijige rooimachine worden voortaan standaard hydraulisch aangedreven.
Beheer
WP Admin