fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ploeger test erwtendorser op drie assen

Het prototype EPD540e op drie assen.

Oogstmachinefabrikant Ploeger test een nieuwe variant van zijn EPD 540e zelfrijdende erwtendorser. De machine staat dit keer op drie assen.

De EPD 540e is momenteel naar keuze leverbaar als vierwieler (twee assen) of op rupsen. Het prototype, dat proefdraaide op Goeree-Overflakkee, is voorzien van drie assen; eentje achter en een dubbele as voor. Deze techniek is op zich niet nieuw, zij komt van de PMC-machines van de Britse machinebouwer die Ploeger Oxbo jaren geleden overnam.

Ploeger hoopt van het prototype te leren of deze constructie voordelen biedt ten aanzien van bodemverdichting, die liefst zo laag mogelijk moet zijn. Een andere wens is om de maximumsnelheid op de weg te verhogen naar 40 kilometer per uur. Niet van heel groot belang in Europa, maar zeker een verkoopargument in de VS, een grote markt vanwege de Oxbo-poot van het bedrijf.

Het is overigens niet de bedoeling een derde keuzemogelijkheid te creëren voor de klant; als het concept goed bevalt, zou het op termijn de vierwieler en de rups overbodig maken. Ploeger denkt dat als het doorgaat, de marktintroductie in seizoen 2023 kan zijn – mits de ontwikkeling geen grote hobbels kent.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Baler Automation leverbaar op Case IH-balenpers

Met het Baler Automation claimt Case IH een betere baalkwaliteit, een hogere capaciteit en meer gemak voor de trekkerchauffeur.
Afbeelding artikel

Dubbele rotor in nieuwe Case IH AF11-maaidorser

De Amerikaanse machinefabrikant Case IH presenteert zijn nieuwe AF11-maaidorser; een slagschip van 775 pk met een dubbele rotor. De graantank heeft...
Afbeelding artikel

Gespot: Fendt werkt aan opvolger Katana-hakselaar

De Duitse machinefabrikant Fendt werkt achter de schermen aan een opvolger voor de Katana-hakselaar. Dat blijkt uit een foto die het...
Beheer
WP Admin