Terug naar nieuwsoverzicht

Iets meer trekkers verkocht in 2021

New Holland was qua verkoopaantallen het derde merk bij de landbouw- en smalspoortrekkers, en nam de tweede plek in bij de compacts (eerste helft 2020).

Nederlandse verkopers hebben in het eerste halfjaar van 2021 in totaal 1.235 landbouw- en smalspoortrekkers in de markt gezet. Ook zijn 415 compacts verkocht.

Dat zijn 45 ‘grote’ trekkers meer dan de 1.190 in het eerste halfjaar van 2020, een krappe 4 procent extra. Bij de compacts was de stijging 7 procent, vergeleken bij de 388 verkopen in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat meldt brancheorganisatie Fedecom.

Per merk

De cijfers per merk komen zoals bekend met een jaar vertraging. Koploper in de eerste helft bij de landbouwtrekkers was John Deere met 280 verkochte exemplaren. Goede tweede was Fendt met 255 stuks. De andere grote merken zijn New Holland met 192 en Case IH met 115 trekkers.

Bij de compacts is de rangorde: 1. Iseki (113), 2. New Holland (98) en 3. John Deere (58).

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Let op: fraudeurs actief op handelsplatform Traktorpool

Handelsplatform Traktorpool onderschepte recent enkele pogingen tot het plaatsen van frauduleuze advertenties.
Afbeelding artikel

John Deere in 2022 marktleider trekkerverkoop in België

John Deere is markleider in België qua aantal verkochte trekkers in 2022. Dat blijkt cijfers van de Belgische branchevereniging Fedagrim.
Afbeelding artikel

Thijs Reijnen: ‘Basworld.com ontzorgt gebruiker bij verkoop trekker’

Via basworld.com kan elke trekkerbezitter zijn trekker verkopen naar het buitenland. Thijs Reijnen van BAS World legt uit.
Beheer
WP Admin