fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Iets meer trekkers verkocht in 2021

New Holland was qua verkoopaantallen het derde merk bij de landbouw- en smalspoortrekkers, en nam de tweede plek in bij de compacts (eerste helft 2020).

Nederlandse verkopers hebben in het eerste halfjaar van 2021 in totaal 1.235 landbouw- en smalspoortrekkers in de markt gezet. Ook zijn 415 compacts verkocht.

Dat zijn 45 ‘grote’ trekkers meer dan de 1.190 in het eerste halfjaar van 2020, een krappe 4 procent extra. Bij de compacts was de stijging 7 procent, vergeleken bij de 388 verkopen in de vergelijkbare periode vorig jaar. Dat meldt brancheorganisatie Fedecom.

Per merk

De cijfers per merk komen zoals bekend met een jaar vertraging. Koploper in de eerste helft bij de landbouwtrekkers was John Deere met 280 verkochte exemplaren. Goede tweede was Fendt met 255 stuks. De andere grote merken zijn New Holland met 192 en Case IH met 115 trekkers.

Bij de compacts is de rangorde: 1. Iseki (113), 2. New Holland (98) en 3. John Deere (58).

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Trekkerverkoop stijgt in 2023

Uit de cijfers van brancheorganisatie Fedecom blijkt dat er in 2023 meer trekkers zijn verkocht dan een jaar eerder.
Afbeelding artikel

Video | Loonwerker Peter Kastelijn stopt met agrarisch loonwerk

In deze video vertelt loonwerker Peter Kastelijn waarom hij stopt met agrarisch loonwerk. Hij kijkt vooruit naar een nieuwe toekomst.
Afbeelding artikel

Video | Stef Hooijman (Troostwijk): aantal machineveilingen neemt toe

Stef Hooijman, adviseur/taxateur bij Troostwijk Veilingen, over het stijgend aantal machineveilingen. Hij schetst de huidige markt en geeft zijn visie.
Beheer
WP Admin