Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone WindControl los beschikbaar op kunstmeststrooiers

De antenne op de strooier bepaald de windkracht en windrichting. Aan de hand van deze metingen stuurt het systeem de strooier bij om een symmetrisch strooibeeld te behouden. (Foto: Amazone)

Machinefabrikant Amazone kan het zogenoemde WindControl-systeem opbouwen op de ZA-TS en ZG-TS schotelstrooiers. Het systeem compenseert eventuele invloeden van wind op het strooibeeld.

In 2017 introduceerde Amazone het ArgusTwin-systeem, waarbij sensoren monitoren waar de korrel de strooischotel verlaat. Is deze hoek niet gewenst, dan corrigeert het systeem de valplaats. Daardoor optimaliseert de strooier de verdeling. Amazone kon voorheen alleen mét ArgusTwin het WindControl-systeem leveren. Nu kan Amazone dit ook los verkopen op de luxere ZA-TS en ZG-TS schotelstrooiers. WindControl bepaald de invloed van wind op het strooibeeld en compenseert eventueel automatisch wanneer het strooibeeld achteruitgaat. Met name zijwind is een groot probleem voor de verdeling.

Zonder ArgusTwin leverbaar

De combinatie van ArgusTwin en WindControl werd door klanten echter overbodig gevonden, omdat kunstmest steeds uniformer wordt en dus steeds beter verdeelt. De investering van €11.000 voor de combinatie was daarom te groot. De vraag naar het systeem om windinvloeden aan te pakken, groeide wel. Daarom staat de optionele WindControl nu los in de prijslijst voor €3.500. Op de eenvoudigere strooiers (ZA-M en ZA-V) is deze optie technisch niet mogelijk. Het systeem maakt namelijk gebruik van een geavanceerde positiebepaling waar de korrels op de schotel vallen, wat alleen leverbaar is op de meest uitgebreide strooiers van Amazone.

Een voorbeeld van zijdelingse windinvloeden. De wind komt vanaf de linkse kant, drukt aan die kant het strooibeeld in en rekt het beeld aan de andere kant juist uit. (Foto: Amazone)

Een voorbeeld van zijdelingse windinvloeden. De wind komt vanaf de linkse kant, drukt aan die kant het strooibeeld in en rekt het beeld aan de andere kant juist uit. (Foto: Amazone)

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone levert messenwals voor getrokken zaaimachine Amazone Cirrus

De Duitse machinefabrikant Amazone introduceert een messenwals op de opklapbare getrokken zaaimachine Cirrus 6003-2.
Afbeelding artikel

Amazone levert Centaya C met dubbele zaadbak

Amazone breidt zijn programma pneumatische opbouwzaaimachines uit met de Centaya-C.
Afbeelding artikel

DLG maakt winnaars Agrifuture Concept 2022 bekend

DLG (Duitse landbouwvereniging) maakte onlangs vijf winnaars bekend van haar innovatieprijsregeling ‘’DLG-Agrifuture Concept Winner’’. Deze prijzen zijn bedoeld voor baanbrekende prestaties...
Beheer
WP Admin