Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone breidt enkelassige veldspuit uit tot 9.000 liter

Machinefabrikant Amazone breidt de serie UX getrokken veldspuiten uit met twee grotere typen op een enkele as. De nieuwe machines hebben een inhoud tot 9.000 liter en een spuitboombreedte van 42 meter.

De nieuwe modellen uit de UX-serie dichten het gat tussen de voorheen grootste enkelassige veldspuit met 6.200 l en de tandemveldspuit met 11.200 l. De nieuwe modellen zijn de UX 7601 Super met 8.000 liter inhoud en de UX 8601 Super met 9.000 liter inhoud. De modellen hebben een nieuw doorlopend frame van dissel tot as en een totaalgewicht van 14 ton.

Lees verder onder de afbeelding

Tot 42 meter spuitboom

Voor de nieuwe modellen is de Super-L3-spuitboom met 39, 40 of 42 meter werkbreedte beschikbaar. Deze heeft scharnierpunten op 12, 24 en 33 meter. Optioneel zijn reduceerdelen op de eindsectie verkrijgbaar zodat ook met kleinere werkbreedtes gewerkt kan worden. Ook is het mogelijk om de spuitboom eenzijdig in te klappen bij bijvoorbeeld obstakels. De Super-L3-spuitboom met een werkbreedte van 39 tot 42 meter zijn standaard uitgerust met de actieve spuitboomgeleiding ContourControl en de actieve dansonderdrukking SwingStop.

De spuitpomp heeft een capaciteit van 250 liter per minuut, de roerpomp 350 liter per minuut.

De spuitpomp en de roerpomp kunnen zowel met een aftakas als hydraulisch worden aangedreven. De hydraulische pompaandrijving is volledig in de ISOBUS-besturing is geïntegreerd. Deze regelt het benodigde pomptoerental volautomatisch afhankelijk van de bedrijfstoestand.

Eerste modellen verkocht

De eerste UX8601 draait inmiddels in Nederland en voor seizoen 2022 zijn er al enkele besteld. De bruto vanafprijzen van de machines uitgerust met een 39 meter spuitboom, boomhoogtesensoren en 13 secties zijn 150.000 euro voor de UX7601 en 155.000 euro voor de UX8601. Daarmee ligt de prijs een stuk lager dan de grotere tweeasser UX11201: deze heeft een vanafprijs van 190.000 euro.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Teres 300 nieuwe gedragen wentelploeg Amazone

Machinefabrikant Amazone presenteert een nieuwe wentelploeg voor trekkers tot 300 pk. De Teres 300, zoals het nieuwe model heet, is leverbaar...
Afbeelding artikel

Nieuwe ganzenvoetschaar Amazone werkt nog ondieper

Amazone vernieuwde de C-Mix ganzenvoetschaar om nog ondieper te kunnen werken.  De HD-variant, het nieuwe type, is een geharde schaar die...
Afbeelding artikel

Amazone WindControl los beschikbaar op kunstmeststrooiers

Machinefabrikant Amazone kan het zogenoemde WindControl-systeem opbouwen op de ZA-TS en ZG-TS schotelstrooiers. Het systeem compenseert eventuele invloeden van wind op...