fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone breidt enkelassige veldspuit uit tot 9.000 liter

Machinefabrikant Amazone breidt de serie UX getrokken veldspuiten uit met twee grotere typen op een enkele as. De nieuwe machines hebben een inhoud tot 9.000 liter en een spuitboombreedte van 42 meter.

De nieuwe modellen uit de UX-serie dichten het gat tussen de voorheen grootste enkelassige veldspuit met 6.200 l en de tandemveldspuit met 11.200 l. De nieuwe modellen zijn de UX 7601 Super met 8.000 liter inhoud en de UX 8601 Super met 9.000 liter inhoud. De modellen hebben een nieuw doorlopend frame van dissel tot as en een totaalgewicht van 14 ton.

Lees verder onder de afbeelding

Tot 42 meter spuitboom

Voor de nieuwe modellen is de Super-L3-spuitboom met 39, 40 of 42 meter werkbreedte beschikbaar. Deze heeft scharnierpunten op 12, 24 en 33 meter. Optioneel zijn reduceerdelen op de eindsectie verkrijgbaar zodat ook met kleinere werkbreedtes gewerkt kan worden. Ook is het mogelijk om de spuitboom eenzijdig in te klappen bij bijvoorbeeld obstakels. De Super-L3-spuitboom met een werkbreedte van 39 tot 42 meter zijn standaard uitgerust met de actieve spuitboomgeleiding ContourControl en de actieve dansonderdrukking SwingStop.

De spuitpomp heeft een capaciteit van 250 liter per minuut, de roerpomp 350 liter per minuut.

De spuitpomp en de roerpomp kunnen zowel met een aftakas als hydraulisch worden aangedreven. De hydraulische pompaandrijving is volledig in de ISOBUS-besturing is geïntegreerd. Deze regelt het benodigde pomptoerental volautomatisch afhankelijk van de bedrijfstoestand.

Eerste modellen verkocht

De eerste UX8601 draait inmiddels in Nederland en voor seizoen 2022 zijn er al enkele besteld. De bruto vanafprijzen van de machines uitgerust met een 39 meter spuitboom, boomhoogtesensoren en 13 secties zijn 150.000 euro voor de UX7601 en 155.000 euro voor de UX8601. Daarmee ligt de prijs een stuk lager dan de grotere tweeasser UX11201: deze heeft een vanafprijs van 190.000 euro.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oud-directeur Amazone Heinz Dreyer overleden

Prof. Dr. Heinz Dreyer, voormalig directeur van Amazone, is op 17 februari 2023 overleden. Dreyer is 90 jaar geworden.
Afbeelding artikel

Amazone neemt financieel belang in AgXeed

Machinefabrikant Amazone investeert in het Nederlandse bedrijf AgXeed dat autonome trekkers ontwikkelt.
Afbeelding artikel

Amazone levert slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in toolkit

De Duitse machinefabrikant Amazone levert de belangrijkste slijt- en reserveonderdelen voor veldspuiten in kunststof toolkits, de zogenoemde AidPacks.
Beheer
WP Admin