Terug naar nieuwsoverzicht

TBL Techniek komt met 15 meter brede bemester

TBL Techniek ontwikkelde een Profi Level-systeem waarmee de bemester op de kopakker horizontaal blijft hangen, ondanks een trekkende slang. Foto: TBL Techniek

Machinefabrikant TBL Techniek uit Lettele (Ov.) bouwde een vijftien meter brede zodenbemester en leverde deze af in Zeeland.

TBL Techniek uit het Overijsselse Lettele, fabrikant van zodenbemesters, heeft dit seizoen de eerste 15 meter bemester gebouwd en deze afgeleverd aan het Zeeuwse EcoService Europa uit Oostburg (Zld.). De fabrikant speelt hiermee in op de vraag naar bemesters in het bredere segment.

Ook waterpas op kopakker

Naast dat TBL Techniek de werkbreedte van de zodenbemester vergrootte tot 15 meter, voegt de fabrikant ook een zogenoemd TBL Profi Level-systeem toe waarmee het frame van de bemester horizontaal blijft hangen tijdens het keren op de kopakker. Immers, bij het sleepslangen kan een trekkende slang de bemester scheeftrekken waardoor de buitenste schijven onbedoeld de grond kunnen raken. Het TBL Profi Level-systeem moet dit voorkomen, en doet dit middels een waterpassensor. Steunwielen zijn hiermee ook niet meer nodig. Tijdens het bemesten staat de bemester vervolgens weer ‘vrij’ en werkt deze bodemvolgend.

Ook nieuw, is de optionele V-stand van de bemester bij het uitheffen op de kopakker. Verder is de bemester technisch vergelijkbaar met de eerder beschreven Compact Profi 975-bemester. Denk hierbij aan de schaarconstructie waarmee elementen tegelijk in- en uitklappen en waarmee de bemester over de hele breedte in de grond drukt.

Flauwe bocht draaien

De 15 meter brede uitvoering, voorzien van alle opties, weegt 4.350 kilo. Een ‘kaal’ uitgevoerde bemester weegt 4.100 kg. Het is mogelijk met de 15 meter brede bemester 9 meter breed te werken. De buitenste elementen blijven dan ingeklapt. Er is sectieafsluiting: 10 secties van 1,5 meter breed. De elementen kunnen beide kanten op 10 graden draaien, waardoor een flauwe bocht mogelijk is en met 30 cm uitslag zijn elementen bodemvolgend. Er is keuze uit bolle, of V-schijven. De brutoprijs van een 15 meter uitvoering ligt rond de €90.000.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Heuver Tyres OEM-distributeur van Alliance-banden in Benelux

Heuver Tyres leverde al Alliance-banden aan bandenspecialisten en is nu ook OEM-distributeur van Alliance-banden in de Benelux.
Afbeelding artikel

CNH Industrial en One Smart Spray werken aan geavanceerd spuitsysteem

One Smart Spray komt binnenkort beschikbaar via de merken Case IH en New Holland
Afbeelding artikel

Yanmar start met verkoop autonome veldrobot YV01 in Frankrijk

Veldrobot YV01 van Yanmar weegt 1 ton. Bodemverdichting wordt daardoor tot een minimum beperkt, aldus de fabrikant.
Beheer
WP Admin