fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Autonome werktuigdrager uit Noorwegen

AutoAgri plaatst de hefinrichting in het midden van het voertuig, om met lichtgewicht robot toch zware lasten te kunnen dragen en zo het totale gewicht te beperken. Foto's en video: AutoAgri.

Het Noorse start-up-bedrijf AutoAgri werkt aan een autonome werktuigdrager. De veldrobot onderscheidt zich van anderen door een elektrische aandrijflijn en compatibiliteit met bestaande werktuigen.

De ingenieurs van het Noorse start-up-bedrijf AutoAgri werken sinds 2018 aan hun autonome IC-serie werktuigdrager. Deze veldrobot draagt werktuigen tot 2.000 kilo achter de voorwielen met een in het midden gemonteerde categorie 2-driepunthefinrichting. Die hef is voorzien van een elektrisch aangedreven aftakas die 540 tot 1.000 toeren per minuut draait en twee dubbelwerkende hydraulische ventielen. AutoAgri plaatst de hefinrichting in het midden van het voertuig, om met een lichtgewicht robot toch zware lasten te kunnen dragen en zo het totale gewicht te beperken.

Lees verder onder de foto

Momenteel werkt de fabrikant aan zijn introductiestrategie voor andere continenten en landen.

Momenteel werkt de fabrikant aan zijn introductiestrategie voor andere continenten en landen.

Draait om z’n as

De aandrijflijn is ofwel volledig elektrisch (model ICS 20 E), of een plug-in-hybride (die heet ICS 20 HD). Beide versies bevatten lithiumbatterijen en de ICS 20 HD heeft een 60 pk sterke Stage 5-dieselmotor in combinatie met een generator.

Alle vier de wielen worden aangedreven en kunnen 360 graden sturen. Daarmee moet de AutoAgri IC-serie maximaal wendbaar zijn en de mogelijkheid geven om in alle richtingen te rijden en om zijn eigen as te draaien. De navigatie is gebaseerd op RTK-gps.

Lees verder onder de foto

De veldrobot onderscheidt zich van anderen door een elektrische aandrijflijn en compatibiliteit met bestaande werktuigen.

De veldrobot onderscheidt zich van anderen door een elektrische aandrijflijn en compatibiliteit met bestaande werktuigen.

Dit najaar verkrijgbaar

AutoAgri richt zich zowel op agrarische als gemeentelijke gebruikers en neemt nu bestellingen op voor een pilot-serie dit najaar in Noorwegen. Momenteel werkt de fabrikant aan zijn introductiestrategie voor andere continenten en landen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bestrijdt veldrobot WeedAway straks ook aardappelopslag?

Veldrobot WeedAway werkt vooralsnog op voetbalvelden, maar de techniek biedt ook potentie in de akkerbouw.
Afbeelding artikel

Video | Prototype VTE-veldrobot van Krone en Lemken aan het werk

In deze video zie je de VTE-veldrobot van machinefabrikanten Krone en Lemken aan het werk.
Afbeelding artikel

Denen investeren €14,5 miljoen in Agrointelli

De Deense robotbouwer Agrointelli ontvangt €14,5 miljoen van investeerders om de veldrobot op grote en internationale schaal te produceren. Het Deense...
Beheer
WP Admin