fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

‘Niet groter worden, maar specialistisch blijven’

Jan van de Geer (53), Eigenaar Geertech Machines- Geertech Grondwerken in Leersum

Groot in compacte machines, zo laat Geertech Machines in Leersum zich misschien wel het beste omschrijven. We spraken met oprichter en eigenaar Jan van de Geer.

Wat is Geertech Machines?

We zijn machinebouwer voor de landbouw, fruitteelt en boomkwekerij. Ons grootste paradepaardje is de multistrooier. Een strooier voor compost, stalmest, kalk, houtsnippers, etc. Maar we bouwen ook bijv. mesttanks en drainageboren voor o.a. boomgaarden . Ook doen we speciale machines of aanpassingen op bestaande machines . Daarnaast hebben we ook nog een grondverzetbedrijf. We hebben op dit moment acht man personeel.

Hoe ben je begonnen?

Ik ben een boerenzoon, maar in mijn hart ben ik vooral loonwerker en machinebouwer. Het bouwen van machines startte rond de tijd dat de mestinjecteurs opkwamen. Ik werkte in die tijd bij een machinebouwer en in de avonduren knutselde ik zelf aan een mestinjecteur voor het bedrijf van mijn vader. Van het een kwam het ander en zo bouwde en verkocht ik 50 mestinjecteurs in twee tot drie jaar tijd. Het werd het begin van Geertech. In 1994 heb ik het opgericht.

Hoeveel machines bouwen jullie per jaar?

Ongeveer 50, met een afzet over 16 landen. En meer machines bouwen hoeft ook niet direct, dit aantal past ons goed. De productie standaardiseren en een grote fabriekshal neerzetten is ook niet de ambitie. Specialistisch blijven, daar ligt mijn passie.

Wat drijft jou?

Ik ben wel een machineman. Zet mij op een kraan, trekker of vrachtwagen en ik ben ook helemaal gelukkig. Maar ik kijk en luister ook graag naar de ideeën van de gewone man. Degene die niet direct vooraan staat maar juist op de achtergrond blijft. Die hebben soms de meest bijzondere wijze van kweken of telen. Ook voor de mechanisatie hebben juist zij soms heel heldere ideeën over wat een machine moet kunnen om te kunnen helpen op het bedrijf. En ik vind het mooi om die ideeën uit te voeren en de machines te bouwen die mijn klanten nodig hebben. Nog mooier, ze weten ons er ook voor te vinden. Afgelopen week alleen al, drie verschillende personen die me vragen eens naar hun idee te kijken en te zien of we het kunnen produceren. Daar haal ik echt energie uit.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Directeur AgXeed: ‘We gaan modules ontwikkelen voor autonome machines’

AgXeed verkocht onlangs haar eerste AgBot robottrekker. Een jaar na de introductie ervan. Wat gaan we nog meer zien van deze...
Afbeelding artikel

Wilko Jilissen neemt Farmstore over

Vanaf 1 januari 2022 is Wilko Jilissen de nieuwe algemeen directeur van Farmstore. Hij neemt de firma over van Adriaan van...
Afbeelding artikel

Boersma: ‘Er is veel onwetendheid in de maatschappij’

Begin dit jaar nam Menko Boersma het Fedecom-voorzitterschap over van Erwin Ros. We spraken de nieuwe voorzitter van de brancheorganisatie over...
Beheer
WP Admin