fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland vernieuwt T7 HD

New Holland heeft op de T7 HD serie trekkers een reeks van updates doorgevoerd. Het gaat vooral om wijzigingen die de trekker voor de chauffeur comfortabeler maken.

Op het oog lijkt er weinig aan de New Holland T7 HD serie gewijzigd, maar de lijst met updates is lang. Vooral details rond de cabine zijn gewijzigd en kenners zullen zien dat de vorm van de spatborden iets hoekiger is geworden en dat de zwaailichten naar voren zijn geplaatst. Dat zijn nu ook wegklapbare LED lichten geworden. Stap je in de cabine dan valt het op dat de Sidewinder II armleuning plaats heeft gemaakt voor de Sidewinder Ultra zoals die eerder ook al van de T8 modellen bekend was. De indeling op de rijhendel is gewijzigd en de optionele joystick zou wat beter in de hand liggen dan op de Sidewinder II het geval was. Met de joystick kun je nu ook de rijrichting schakelen. De rijhendel heeft er drie nieuwe functies bij gekregen: een stop knop, een vrij programmeerbare knop (9 te kiezen functies), en de transmissie kan in neutraal gezet worden. Elektrisch verschuiven van de armleuning is nu mechanisch geworden. Ook opvallend is het digitale dashboard dat standaard achter het stuur staat, maar nu in optie ook in het stuur gekozen kan worden.

Lees verder onder de foto

Bekend van de T8 en nu ook op de T7 HD, de Sidewinder Ultra console met een vernieuwde rijhendel en joystick. Maar ook de optie om het digitale dashboard in het stuur te kiezen.

Bekend van de T8 en nu ook op de T7 HD, de Sidewinder Ultra console met een vernieuwde rijhendel en joystick. Maar ook de optie om het digitale dashboard in het stuur te kiezen.

Meer licht, meer zicht

Bij de vernieuwde versie van de T7 HD maakt de ruitenwisser over 120 graden de voorruit schoon. Dat was eerder 90 graden. Het achterraam van de cabine is iets dieper uitgesneden. Kruis je alle opties aan op het bestelformulier dan krijg je 14 LED werklampen in de dakrand. 6 aan de voorzijde, 8 aan de achterzijde. Nog twee werklampen achter op de spatborden, vier op de voorzijde van de cabine en nog 4 koplampen in de neus.

Lees verder onder de foto

Vooral veel licht en vrijwel volledig in LED uitvoering leverbaar op de nieuwe versie van de New Holland T7 HD.

Vooral veel licht en vrijwel volledig in LED uitvoering leverbaar op de nieuwe versie van de New Holland T7 HD.

Net als in de auto

Wie kiest voor het volledige optiepakket krijgt een cabine waarin het toeven is als in de meest luxueuze auto. Elektrisch verstelbare spiegels, al dan niet ook elektrisch in- en uitschuivend, een camera achterop de trekker voor zicht op de hef, een neuscamera, optioneel ook een draadloze camera voor op een werktuig. Een DAB+ radio met vier luidsprekers, eventueel met subwoofer. Ook in te stellen op het Intelliview 12 scherm of vanaf de armleuning. En net als bij de meeste moderne auto’s en bij New Holland al eerder op de T8 geïntroduceerd is de sleutel met immobiliser: starten kan alleen als het draadloze kastje in de trekker aanwezig is. Naar keuze met de sleutel of met een start-stop knop. Centrale deurvergrendeling, hoewel de sleutel ook nog steeds op de deuren past. Het contactslot is verhuisd naar de rechter zijkant.

Lees verder onder de foto

Het contactslot verhuisde naar de rechterkant maar is nu ook gekoppeld aan een immobiliser. Net als bij veel moderne auto’s moet het kastje met de knoppen voor centrale deurvergrendeling bij in de cabine liggen om te kunnen starten.

Het contactslot verhuisde naar de rechterkant maar is nu ook gekoppeld aan een immobiliser. Net als bij veel moderne auto’s moet het kastje met de knoppen voor centrale deurvergrendeling bij in de cabine liggen om te kunnen starten.

Meer ruimte

De opstap naar de cabine is verbreed en de onderste trede is uitschuifbaar om aan te passen voor de breedte van de banden. De chauffeur heeft meer beenruimte gekregen. Nieuw bij de stoel is de zijdelingse vering, die de chauffeur desgewenst kan vastzetten. De stoel kan nu 22 graden draaien. Eerder was dat 14 graden. Meer ruimte voor een koelbox en stekker voor de elektrische aansluiting van de koelbox, Onder de bijrijderszit is er ruimte voor twee 2liter flessen. Optioneel kan deze opbergruimte gekoeld worden. Daarnaast is er nog een apart opbergvak achter de passagierstoel.

Lees verder onder de foto

Hydrauliek

De tuimelschakelaars voor de hydrauliek zijn voorzien van ledverlichting in een kleur die correspondeert met de kleurcodering van de aansluitingen achterop de trekker. De Racine stuurschuiven waar de T7 tot nu toe meer werd geleverd zijn nu Bosch ventielen geworden met automatisch sluitende klepjes en een hendel om de aansluiting voor aankoppelen drukloos te maken. De hydraulische aansluitingen zijn net als de elektrische aansluitingen achterop anders gegroepeerd. Voor doorvoer van kabels naar de cabine kun je nu in de hoek bij het achterraam rubberen blokjes uitnemen naar gelang de grootte van het gat dat nodig is. In de cabine is een nieuwe rail gemonteerd om monitoren op te hangen.

Vanaf oktober gaan de trekkers met deze wijzigingen en nieuwe opties in productie.

Lees verder onder de foto

Hydraulische aansluitingen zijn links gegroepeerd, elektrisch naar rechts. De automatisch sluitende klepjes hebben een kleurcode die correspondeert met de LED lampjes van de bijbehorende flippers in de cabine.

Hydraulische aansluitingen zijn onderaan gegroepeerd, elektrische aansluitingen bovenaan. De automatisch sluitende klepjes hebben een kleurcode die correspondeert met de LED lampjes van de bijbehorende tuimelschakelaars in de cabine.

Zelf produceren

Optie is een camera met zicht op de hefinrichting. Rechts in de hoek van de cabine kun je nu rubber blokjes uitnemen om een doorvoer voor kabels op maat te maken.

Optie is een camera met zicht op de hefinrichting. Rechts in de hoek van de cabine kun je nu rubber blokjes uitnemen om een doorvoer voor kabels op maat te maken.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Machinepark met voor elke klus een passende bak

TREKKER bekijkt de kilverbakken en dozerbakken in het machinepark van Dave Straathof: een waar kilverparadijs.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Wil jij deze New Holland T7.300 testen?

TREKKER is op zoek naar een enthousiaste, kritische tester die de New Holland T7.300 wel eens wil proberen.
Beheer
WP Admin