fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Cabine reinigen met de oude vertrouwde huismiddeltjes

Hoe je een cabine een goede schoonmaakbeurt geeft, kon je al lezen in ‘Maak je cabine spic en span’. Een professionele interieurverzorger zal wellicht de wenkbrauwen optrekken, maar we willen de oude en vaak beproefde huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die in de praktijk regelmatig worden toegepast niet onbesproken laten. Of het effect altijd volstaat en echt lang aanhoudt, laten we in het midden. Maar soms is het resultaat verbazingwekkend.

 

(Zie bovenstaande foto)

Bij een onaangename geur in het interieur van het voertuig kan koffiepoeder of azijn (tijdelijk) helpen. Zet een kom met een van deze ‘camouflagegeuren’ ten minste één nacht in de gesloten cabine. Dit is geen definitieve oplossing voor het probleem, hoogstwaarschijnlijk duikt de nare geur geleidelijk weer op. Maar het maakt het verblijf tijdelijk aangenamer tot er tijd is voor ingrijpender maatregelen.

 

De doorzichtige afdekkingen van de trekkerinstrumenten kennen we ook wel als ‘klokjes’. Het is geen glas maar kunststof. Door ze geregeld met een droge doek af te vegen en door blootstelling aan zonlicht worden deze afdekkingen geleidelijk dof, en vertonen ze lichte krassen. Misschien moeilijk te geloven, maar dit is vaak te verhelpen. Koop een zeer fijnkorrelige autopolish, en behandel daarmee de venstertjes.

 

Wat goed werkt in een nauwe gehoorgaan, doet het natuurlijk ook prima in luchtgaten enzovoort. Voor grotere spleten gebruik je beter een kwastje.

 

Vervelend als de veiligheidsgordel na gebruik niet vanzelf op zijn rol verdwijnt. Vuil is vaak de oorzaak. De truc: bespuit beide kanten van de uitgerolde riem met cockpitspray.

 

De beschermingsfactor doet er bij dit gebruik niet veel toe, het gaat bij deze therapie om de olie- en vetachtige bestanddelen in de zonnebrand. Gewoon een dunne laag aanbrengen met een doek. Ruikt ook goed!

 

Een cocktail van haarshampoo, azijn en spiritus, opgelost in een liter water, is een probaat middel voor kristalheldere ruiten. Neem van elk van de genoemde ingrediënten ongeveer een borrelglaasje.

 

Bij aankoop van een gebruikte trekker of machines zijn het vaak de kleine dingen die het meest opvallen wanneer ze, tegen de verwachting in, in goede staat verkeren. Dit feelgood-effect speelt ook op het punt van de netheid van de machine. Dat de grote, gemakkelijk toegankelijke oppervakken zijn schoongemaakt, daar kijkt niemand van op. Maar niet iedereen verwacht dat bijvoorbeeld kleine scheurtjes in de cabine zijn gekuist. Een pluizige wollen draad doet hierbij wonderen.

 

Meng wat afwasmiddel in een emmer water van minstens 60 graden. De experts bevelen zelfs een mild wasmiddel voor de fijne was aan. Wrijf er de stoelbekleding mee in. Dit gaat het best met een niet te zachte borstel. Neem voor de hele procedure minstens tien minuten de tijd. Neem daarna het vuil dat naar boven is ‘gemasseerd’ af met een badstof handdoek.

 

 

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Maak je cabine spic en span

Een ruim gevulde voorraadkast aan middelen en apparaten staat de chauffeur ter beschikking voor een grondige interieurreiniging. Ook veel huis-, tuin-...
Afbeelding artikel

De cabine van de toekomst

Hoe ontwikkelt de trekkercabine zich de komende tien jaar? Het Oostenrijkse Steyr denkt dat-ie niet groter wordt. Wel stiller, beter geveerd...
Afbeelding artikel

Vlastuin bouwt omkeerinrichting in John Deere 6R-serie

Dankzij de omkeerinrichting van het Gelderse mechanisatiebedrijf Vlastuin kunnen chauffeurs hun stoel 180 graden draaien. Voor het bedienen van machines achter...
Beheer
WP Admin