fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Machinefabrikant Horsch vergroot productiecapaciteit

De productielocatie van Horsch in Ronneburg

Duitse machinefabrikant Horsch breidt de fabriek in Ronneburg uit met een nieuwe montagehal, een logistieke hal en een nieuw kantoorgebouw. De productiecapaciteit gaat omhoog en het bedrijf zoekt dan ook 150 nieuwe medewerkers voor nieuw gecreëerde functies.

 

De verbouwing van de Horsch fabriek in Ronneburg start in juli 2021 en is volgens de planning voorjaar 2022 klaar. De kosten voor de investering zitten rond de 15 miljoen euro. In de eerste bouwfase wordt op 10.000 vierkante meter een nieuwe montagehal gebouwd, waarin vooral zaaimachines en grondbewerkingsmachines worden gebouwd. In de tweede bouwfase wordt een nieuwe logistieke hal gebouwd. Bijzonder hierbij is het automatische magazijn om de materiaalaanvoer ter plaatse te optimaliseren. De derde en laatste fase omvat de bouw van extra montagehallen. Met de uitbreiding wordt de capaciteiten uitgebreid en Horsch zoekt daarom naar nieuwe medewerkers op de locatie Ronneburg.

Naast de nieuwe zalen en kantoren wordt er ook een nieuwe cafetaria gebouwd, evenals een ontspanningsruimte die toegankelijk zal zijn voor alle medewerkers. “We willen dat de medewerkers zich prettig voelen en ook een beetje balans vinden tijdens het werk, daarom richten we deze ruimte in alsof je privé in een leuk en sfeervol café zit. De tevredenheid van al onze medewerkers is bijzonder belangrijk voor ons”, zegt Cornelius Weiß, locatiemanager bij Horsch RonneburgWeiß.


Over werken bij Horsch maakte het bedrijf twee jaar geleden nog een videoreportage. Zie hier deel 1:

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

RO 1 autonome tractie-unit van Horsch is compact én sterk

Met compacte omvang en vermogen van RO 1 autonome voertuig zet fabrikant Horsch in op slagkracht.
Afbeelding artikel

Horsch werkt aan 24 meter brede autonome zaairobot

Duitse Machinefabrikant Horsch laat via Twitter videobeelden zien van een nieuwe autonome zaairobot. De machine is 24 meter breed. Philipp Horsch,...
Afbeelding artikel

Eerste hectares autonome werktuigdrager Horsch

De autonome werktuigdrager van Horsch heeft zijn eerste hectares mais gezaaid. Sinds afgelopen vrijdag is de autonome machine van de Duitse...
Beheer
WP Admin