Terug naar nieuwsoverzicht

Klassieke trekker met drie levens

Boven: De trekker van Joost de Pinth blijkt bij nader inzien een Duitse uitvoering te zijn, te herkennen aan wat bredere spatborden.
De Fiat 1300 van Joost de Pinth kwam als cabinetrekker met vierwielaandrijving uit de fabriek. Na een tweede leven als puller, slijt de trekker de rest van zijn leven als originele 2wd-trekker. In 1968 introduceerde Fiat een nieuwe serie trekkers. Behalve verbeterde techniek had deze ook een volledig andere vormgeving. Modellen zoals de 450 en 550 zijn in Nederland veel verkocht. Deze vormgeving van de trekkers bleef kenmerkend voor alle Fiat-trekkers die daarna nog zouden volgen, tot het mom


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Klassieker: IH 453 4WD

Op de DLG-tentoonstelling in Frankfurt stelde IHC in 1974 de International 453 met vierwielaandrijving voor. Die is uiteindelijk nooit op de...
Afbeelding artikel

John Deere 1630 LS, een kittige driecilinder

In 1972 introduceerde John Deere in Mannheim de 30-serie. Dat begon met de vier- en de zescilinders. In 1975 volgden ook...
Afbeelding artikel

Koppeling reviseren, zo werkt het

Elke trekker heeft er eentje: de koppeling. Hoe zuinig je ook met de trekker omgaat, uiteindelijk komt de dag dat de...