Terug naar nieuwsoverzicht

Evers vernieuwt graslandbeluchter

De beluchter in combinatie met een doorzaaimachine. Het voordeel: twee werkgangen in één bewerking. (Foto: Evers Agro)

Machinefabrikant Evers Agro uit Almelo, bekend van onder andere graslandverzorgingsmachines, vernieuwt de graslandbeluchter.

Evers voegt een 3-punts hefinrichting toe aan de optielijst van de graslandbeluchter. Zo kan de machine gecombineerd worden met bijvoorbeeld een doorzaaimachine. Daarmee kun je meerdere bewerkingen in één keer uitvoeren.

Oppervlakkige verdichtingen opheffen

De graslandbeluchter is verder onveranderd. De machine is ontwikkeld om oppervlakkige verdichtingen en verslempingen in de toplaag van de graszode op te heffen. Het systeem heeft 24 geharde en slijtvaste messen per meter, en kan tot maximaal 18,5 centimeter diep werken. Een dubbele snijkant en dieptebegrenzing voorkomen te onnodig schade aan de zode. De machine is er in drie, vijf en zes meter werkbreedte. De drie meter versie is leverbaar vanaf € 5.000.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone-snijrotor retourneert ongesneden gras naar het midden

Krone komt met een SplitCut invoer-snijrotor op ZX-opraapwagens. De rotor snijdt gras nauwkeurig.
Afbeelding artikel

Nieuwe 13 meter brede schudder van SIP

De Sloveense machinefabrikant SIP heeft een 13 meter brede schudder toegevoegd aan de schudderlijn. Het gaat om het model Spider 1300/12T...
Afbeelding artikel

Samasz Falco-bandhark is bijna af

De Poolse fabrikant Samasz heeft de eerste bandhark in Nederland aan het werk gezet. De Falco2 gaat het assortiment harken versterken,...
Beheer
WP Admin