Terug naar nieuwsoverzicht

Droogte maakt maaien op zwad populairder

Foto: Krone
De triple-maaier met dwarsafvoerbanden wint in 2021 fors aan populariteit. Maar waarom? Een rondgang langs alle leveranciers bewijst dat droogte en kopieergedrag eraan ten grondslag liggen. In landen als Duitsland, Engeland, Denemarken en Frankrijk is de triple-maaier met dwarsafvoerbanden al langer populair. In Nederland was er nauwelijks een te vinden. Tot dit jaar. Leveranciers zien een forse toename in de verkoop ervan. “Vorig jaar steeg de verkoop naar dit type maaier al iets, voor dit


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Loonwerker kiest voor Claas Disco 9200-maaier

Kwalitatieve maaiers zijn er meer dan voldoende in de markt. Voor Claas speelt klantbeleving misschien nog wel een belangrijker rol dan...
Afbeelding artikel

Kijk mee met de aftrap van Tractor of the Year 2022

Dinsdag 22 juni om 15.00 uur start de lancering van de Tractor Of The Year 2022. Trekker is er bij als...
Afbeelding artikel

Wageningers winnen robotwedstrijd

Team Bullseye van Wageningen Universiteit is de overall winnaar van een evenement met virtuele robotwedstrijden die plaatsvonden ter gelegenheid van de...