Terug naar nieuwsoverzicht

RDW-registraties: John Deere 6120M populairst

John Deere verkocht de meeste trekkers waarbij de 6120M het meest verkochte model is sinds 1 januari 2021. Dat blijkt uit de kentekenregistraties van de RDW.

De middelgrote 120 pk sterke John Deere 6120M is dit jaar het populairste model in Nederland als je uitgaat van de nieuwe trekkers die zijn geregistreerd met een kenteken. In de afgelopen vier maanden zijn van dit type trekker 46 nieuwe exemplaren op kenteken gezet, zo blijkt uit de gegevens van de RDW.

Inclusief de smalspoor- en compacttrekkers werden er in totaal 251 nieuwe John Deere trekkers sinds 1 januari op kenteken gezet, goed voor een aandeel van 38%. Het totaal aantal nieuw geregistreerde trekkers bedraagt 666 stuks, waaronder 18 smalspoortrekkers en 61 compacttrekkers.

De John Deere 6120 is dus het populairst, gevolgd door de John Deere 6130R en op plaats drie de 6155R. In de top 10 zijn verder drie modellen van Fendt; de 165 pk sterke 516 vario, de 142 pk 314 vario en de 313 vario met een vermogen van 133 pk.

Vergelijking lastig

Zonder de compact- en smalspoortrekkers telde John Deere telt 232 nieuwe landbouwtrekkers in deze eerste vier maanden. Daarna volgen in deze categorie Fendt met 135 exemplaren, New Holland 83 en Case IH met 57 trekkers. Een vergelijking met voorgaande jaren is lastig te maken, omdat de trekkers sinds dit jaar pas op kenteken worden gezet. Oudere trekkers moeten weliswaar ook van kenteken worden voorzien, maar de registratie is zodanig dat er (nog) geen vergelijking op maandbasis valt te maken.

De cijfers van de nieuwe verkochte trekkers kunnen met wat slagen om de arm wel worden vergeleken met de cijfers die brancheorganisatie Fedecom heeft gepubliceerd. Volgens de Fedecom-cijfers is de verkoop van het aantal nieuwe trekkers in het eerste kwartaal van dit jaar blijven steken op 527 stuks. In dezelfde periode van vorig jaar werden volgens de brancheorganisatie 618 nieuwe landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd aan de eindgebruiker.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oldtimer Škoda S30: drie kleppen per cilinder

Harry van de Beten bezit een 30 pk tweecilinder met drie kleppen per cilinder, de Škoda S30. Restauratie duurde 8 jaar.
Afbeelding artikel

Primeur: New Holland komt met T7.300

New Holland introduceert de T7.300 als nieuw topmodel van de compleet vernieuwde T7-longwheelbase-serie. Bijna alles ging op de schop.
Afbeelding artikel

Schonere motor voor Case IH Farmall-trekkers

Case IH voorziet zijn Farmall-trekkers vanaf 80 pk van een nieuwe FPT F5 3,6 liter-viercilindermotor met common rail-injectie.
Beheer
WP Admin