fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

RDW-registraties: John Deere 6120M populairst

John Deere verkocht de meeste trekkers waarbij de 6120M het meest verkochte model is sinds 1 januari 2021. Dat blijkt uit de kentekenregistraties van de RDW.

De middelgrote 120 pk sterke John Deere 6120M is dit jaar het populairste model in Nederland als je uitgaat van de nieuwe trekkers die zijn geregistreerd met een kenteken. In de afgelopen vier maanden zijn van dit type trekker 46 nieuwe exemplaren op kenteken gezet, zo blijkt uit de gegevens van de RDW.

Inclusief de smalspoor- en compacttrekkers werden er in totaal 251 nieuwe John Deere trekkers sinds 1 januari op kenteken gezet, goed voor een aandeel van 38%. Het totaal aantal nieuw geregistreerde trekkers bedraagt 666 stuks, waaronder 18 smalspoortrekkers en 61 compacttrekkers.

De John Deere 6120 is dus het populairst, gevolgd door de John Deere 6130R en op plaats drie de 6155R. In de top 10 zijn verder drie modellen van Fendt; de 165 pk sterke 516 vario, de 142 pk 314 vario en de 313 vario met een vermogen van 133 pk.

Vergelijking lastig

Zonder de compact- en smalspoortrekkers telde John Deere telt 232 nieuwe landbouwtrekkers in deze eerste vier maanden. Daarna volgen in deze categorie Fendt met 135 exemplaren, New Holland 83 en Case IH met 57 trekkers. Een vergelijking met voorgaande jaren is lastig te maken, omdat de trekkers sinds dit jaar pas op kenteken worden gezet. Oudere trekkers moeten weliswaar ook van kenteken worden voorzien, maar de registratie is zodanig dat er (nog) geen vergelijking op maandbasis valt te maken.

De cijfers van de nieuwe verkochte trekkers kunnen met wat slagen om de arm wel worden vergeleken met de cijfers die brancheorganisatie Fedecom heeft gepubliceerd. Volgens de Fedecom-cijfers is de verkoop van het aantal nieuwe trekkers in het eerste kwartaal van dit jaar blijven steken op 527 stuks. In dezelfde periode van vorig jaar werden volgens de brancheorganisatie 618 nieuwe landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd aan de eindgebruiker.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vernieuwde John Deere 6M-serie gaat tot 281 pk

John Deere vernieuwt de 6M-serie en laat de trekker vandaag voor het eerst zien op de graan- en machinebeurs Cereals in...
Afbeelding artikel

Keert trekkerfabrikant Ursus terug?

De Poolse trekkerfabrikant Ursus lijkt terug te komen. Ursus bouwt volgens een Poolse website aan een 25-pk sterke trekker, de Ursus...
Afbeelding artikel

Ronnie Smits (Aeres): ‘Unieke studie landbouw én techniek’

​Aeres start met de studie AgroTechniek en Engineering. Studieleider Ronnie Smits legt uit waarom dit een unieke en kansrijke studie is.
Beheer
WP Admin