fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Mitas voegt nieuwe HCM-band toe aan assortiment

Bandenfabrikant Mitas, onderdeel van Trelleborg, voegt een nieuwe bandenmaat toe aan het HCM-assortiment. De 360/80R28 is net als de andere banden binnen deze serie een allround-band voor onder andere transportwerkzaamheden.

Mitas voegt de 360/80R28 toe aan het assortiment van HCM (High Capacity Municipal) banden. De serie is vooral bedoelt voor bedrijven die vooral transport- en bermonderhoud verrichten. Ook worden de banden regelmatig onder mesttanken gemonteerd. De banden hebben een trapsgewijze opbouw van profielnok en zijn daardoor ook geschikt om op sneeuw- en modderwegen te rijden. De serie omvat intussen 16 verschillende maten.

Geschikt voor zware belasting

De HCM-serie van Mitas heeft een radiaalconstructie met een stalen gordel en een extra versteviging onder het loopvlak van de band. De band is hiermee geschikt voor snelheden tot 65 km/u en kan meer gewicht hebben dan een reguliere band. Een bandenspanning tussen 1,2 en 3,5 bar is mogelijk. Hoeveel erin moet, is afhankelijk van het gewicht op de band en de snelheid. De grootste maat is op dit moment 650/65R42, die in de prijslijst vanaf juni staat voor bruto € 3.709. Ook een bijpassende 540/65R30 is beschikbaar voor bruto €1.952 (prijs vanaf juni). De nieuwe band die is toegevoegd zal vooral bedoeld zijn als achterband onder bijvoorbeeld de Fendt 200-serie en de New Holland T4-serie. Die gaat vanaf juni € 1.119 bruto kosten. De banden zijn al leverbaar.

Afbeelding: Mitas

Afbeelding: Mitas

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Mitas introduceert twee nieuwe bandenmaten

De Tsjechische bandenfabrikant Mitas, onderdeel van Trelleborg, lanceert twee nieuwe bandenmaten voor radiaalbandenserie Agriterra 02: de 620/40R22,5 en 620/75R26. De nieuwe...
Afbeelding artikel

Becklönne Lademonster verstouwt 110 ton mais per uur

Een overlaadband van de Duitse machinebouwer Becklönne, Lademonster genaamd, brengt een deel van de mais nu over op vrachtwagens. Kanters wil...
Afbeelding artikel

Mitas komt met band speciaal voor zelfrijder

Bandenfabrikant Mitas breidt het assortiment banden uit met een nieuwe 1000/65R32 CFO-band. De band is opgebouwd met VF-techniek en heeft afgeronde...
Beheer
WP Admin