Terug naar nieuwsoverzicht

Minimum Risk: Compacte kanonnen

Kleine trekker, formaat grasmaaier. Dat is je eerste indruk van de Compact Diesels. Met een opgevoerde diesel uit een auto onder de kap, janken ze over de baan als een soort mini-Prostock. Klopt ook: ze hebben dezelfde techniek aan boord. Jaap Struyk vertelt bevlogen over de ins en outs van zijn Minimum Risk. Eind vorige eeuw begon een clubje vrienden in het zuiden des lands met mini-trekkers. Dit kreeg een officieel tintje met de oprichting van de MTTC, de Mini Trekkertrek Club. In het ooste


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Technisch vernuft brengt snelheid bij Wickie Power

In het Brabantse Tilburg bouwt een team techneuten aan een nieuwe Wickie Power. Ze willen een trekker die meer snelheid op...
Afbeelding artikel

Motorblok knalt uit elkaar bij tractorpuller

Bij de tractorpulling machine Dingo is afgelopen zaterdag een motor uit elkaar geklapt. Dit gebeurde tijdens de wedstrijd in het Deense...
Afbeelding artikel

Tractorpulling 2021 start afgeslankt, Superstocks afwezig

In 2021 gaan de tractorpullingwedstrijden -ondanks de corona-crisis- alsnog in een afgeslankte vorm plaatsvinden. De NTTO heeft hiervoor een plan-B voorgelegd....