Terug naar nieuwsoverzicht

Fiat 211R: de kleine van Fiat

Foto's Hans Prinsen
Een artikel ‘uit de oude doos’. In 2016 ging TREKKER langs bij Klaas de Weerd voor een artikel over zijn Fiat 211R. Lees hier alles over zijn oranje oldtimer. Klaas de Weerd vond dat in zijn Fiat-verzameling één trekker zeker niet mag ontbreken: een FIAT 211R. Wat autoliefhebbers hebben met een Fiat 500 of de opvolger, de 126 Bambino, heb je volgens Klaas de Weerd als trekkerliefhebber met een Fiat 211R. Nóg liever had hij de voorloper in zijn verzameling, de Fiat 18 La Piccola. Het is


Registreer om 2 gratis premium artikelen te lezen

Wil je 2 gratis premium artikelen per maand lezen?
registreer

en lees meteen verder!

Al abonnee? Log dan hier in.

‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk
De Extra 787T, met een werkbreedte van 8,75 meter, heeft wel de zogenoemde ‘QuattroLink’ gesleepte ophanging van de maaibalk en ook de ‘SemiSwing’ stalen kneusvingers die aan de graskneuzer gemonteerd zijn. De maaier beschikt ook over de makkelijke hydraulische bodemdru-instelling. In het segment triple-maaiers biedt Vicon nu 3 typen aan. Nieuw is de middenversie, de Extra 787T met een brutoprijs van €46.900. - Foto: Vicon

8 maaischijven
Elke maaibalk is 3,2 meter breed en heeft 8 maaischijven. De bediening van alles verloopt heel eenvoudig en direct via 3 dubbelwerkende ventielen, rechtstreeks vanaf de trekker. Vicon adviseert minimaal een trekker met een motorvermogen van 180 pk.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Oldtimer: McCormick D-439 van de eerste eigenaar

Tom Baert kon de D-439 kopen van de eerste eigenaar omdat die wist dat hij hem netjes zou restaureren. Werd de...
Afbeelding artikel

Strautmann Streublitz strooit als de bliksem

Alwin Ekkel kwam ruim drie jaar geleden in het bezit van een nog vrijwel in originele staat verkerende Strautmann Streublitz. Vrij...
Afbeelding artikel

De 800 pk Schlüter

In 1978 presenteerde Schlüter de Profi Trac 5000 TVL. Gigantisch. Maar toen was er ook al sprake van een 800 pk...