fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Amazone geeft Pantera update

Amazone lanceert een nieuwe generatie van de Pantera zelfrijdende veldspuit. De Pantera 4504. Met deze vernieuwde Pantera richt amazone zich vooral op meer gebruiksgemak. De Pantera 4504 is inmiddels in Nederland beschikbaar en heeft een vanafprijs van €310.000.

De Pantera 4504 zelfrijdende veldspuit van Amazone volgt de Pantera 5403 op. Met deze nieuwe zelfrijder richt Amazone zich vooral op meer gebruiksgemak. Zo heeft de machine het SmartCenter centraal bedieningsstation met alle relevante bedieningselementen, dat je ook op de UX01-spuiten vindt. Deze zit onder de afdekkap aan de linkerkant van de machine. Hier zit ook een 60 liter vulmengbak.

De AR dubbele zuigermembraanpomp is goed voor 520 liter per minuut op het veld en tot 700 liter per minuut bij het vullen. Omdat deze aan de rechterkant van de machine zit, geeft dit minder lawaai voor de gebruiker.

De nieuwe brandstoftank heeft een inhoud van 290 liter. Ter vergelijking: dit was 230 liter op de Pantera 4503. Naast de brandstoftank zit de 20 liter AdBlue tank.

Lees verder onder de foto

Touchscreen bediening

Het SmartCenter kan worden uitgerust met het Comfort-Pack met de TwinTerminal 3.0, of het Comfort-Pack plus met het TwinTerminal 7.0 touchscreen.

Je selecteert bij de TwinTerminal 7.0 de gewenste functie van de veldspuit en de spuit stelt zich volledig automatisch in. De spuittank en de schoonwatertank worden gevuld tot het niveau dat jij wil.

In de cabine zit de nieuwe machineterminal AmaDrive 7.0. Deze in de ergonomische armleuning geïntegreerd. De terminal geeft alle machinefuncties duidelijk weer en ze zijn te bedienen op het 7-inch kleurendisplay.

Voor ISOBUS-bediening worden de 8-inch AmaTron 4-terminal en de 12,1-inch AmaPad 2 terminal aangeboden.

SwingStop en ContourControl

Net als op de Pantera 4503, is ook de 4504 uitgerust met de actieve spuitboomgeleiding met ContourControl en SwingStop. Deze functies zorgen ervoor dat, ook wanneer de machine zelf over hobbels heen rijdt, de spuitbomen gelijkmatig boven het gewas blijven. ContourControl zorgt daarbij voor de verticale spuitboomgeleiding. De SwingStop regelt de horizontale positie, vooral bij grote spuitbomen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

A.C.A. de Jong bouwt ACA gestuurde schuifas

Mechanisatiebedrijf A.C.A. de Jong brengt een gestuurde schuifas voor enkelassige breedstrooiers of mesttanks op de markt.
Afbeelding artikel

Sectiebesturingssysteem SmartControl USC voor werktuigen

Homburg-Holland brengt sectiebesturingssyteem SmartControl USC voor werktuigen op de markt, dat maximaal 48 secties aanstuurt.
Afbeelding artikel

Video | Agrifac presenteert zelfrijdende veldspuit Condor Vanguard

TREKKER maakt een proefrit met de zelfrijdende veldspuit Condor Vanguard van spuitenfabrikant Agrifac.
Beheer
WP Admin