Terug naar nieuwsoverzicht

Slankere kuilhapper van Redrock

Het Ierse Redrock heeft een nieuwe serie kuilhappers. De nieuwe S-serie (Slim) is zoals de naam zegt iets smaller, laat in de kuil een vlakker snijbeeld achter en vergt minder vermogen.

Importeur Bromach in Gorredijk (Frl.) legt uit dat onder meer geometrie van de bak is veranderd (de aansluiting van bak op de cilinders ten opzichte van het draaipunt) waardoor de curve van het happen vlakker loopt en dus de kuilwand gladder achterblijft. Dit vermindert de kans op kwaliteitsverlies van het voer en kuilverliezen.

Redrock slaagde er bovendien in de draaipunten te verkleinen, zodat ze niet langer 10 cm uitsteken aan de zijkanten maar slechts 3 à 4 centimeter. Minder kans op schade aan kuilwanden dus, of dat er bijvoorbeeld folie achter blijft hangen. Vandaar ook de nieuwe aanduiding S-line, voor Slim (= slank in het Engels).

24 modellen

Verdere verbeteringen zijn een zwaarder uitgevoerde achterkant (15 mm staal in plaats van 12 mm) en – bij de grotere modellen met ‘hapopening’ van 100 of 130 cm – een andere zijgeleiding. Deze is soepeler, waardoor de bak makkelijker dichtknijpt en hiervoor minder vermogen nodig is. Ook verdween de ‘goot’ boven aan het snijschild, waardoor er niet langer voerresten op blijven liggen.

Keuze genoeg: Redrock levert 24 modellen. Negen hebben een dichte bodemplaat (type Allround) met haphoogte 85, 100 of 130 cm en bakbreedtes van 160 tot 240 cm. De 15 overige hebben aan de onderzijde tanden. Er zijn twee types Alligator, met haphoogte 85 of 130 centimeter en bakbreedte 140 tot 300 cm, en type Telegator (andere constructie) met haphoogte 100 cm en breedtes van 180 tot 240 cm.

Prijsindicatie: een Alligator van 180 cm breed en haphoogte 85 cm staat in de prijslijst voor rond de € 5.000 excl. btw. De nieuwe S-serie is per direct leverbaar.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vijfde generatie Valtra T en N

Het Finse Valtra komt met een vernieuwde generatie van drie N-typen en acht T’s. Vooral de cabine is bij de tijd...
Afbeelding artikel

Soucy gestopt met rups voor grote trekkers

Het Canadese rupsbandenmerk Soucy is gestopt met het produceren van de S-Tech 800. Een rupsband (rubber track) voor trekkers met een...
Afbeelding artikel

Nieuw model in Landini’s 5-serie

Landini voegt een nieuw model toe aan de 5-serie, namelijk de 5-085. De trekker is voorzien van een 3,4 liter FPT-motor...