fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

SDF helpt Agromash met mechanisatie

SDF gaat Agromash helpen met techniek voor zware trekkers en maaidorsers. - Foto: SDF

Kazachstan kiest voor Same Deutz-Fahr als technologische partner van lokale fabrikant Agromash, om de landbouwmechanisatie naar een hoger plan te tillen.

De samenwerking is onderdeel van een nationaal industrialisatieplan van de overheid. In de begin april ondertekende overeenkomst is vastgelegd dat SDF know how gaat leveren voor de productie van zware trekkers en maaidorsers bij Agromash, een groot landbouwmechanisatiebedrijf in Kazachstan.

Potentie voor de toekomst

De samenwerking sluit aan bij SDF’s strategische internationale groeiplannen. Het opent voor het Italiaanse concern nieuwe mogelijkheden in een van de economische grootmachten in Centraal Azië. Kazachstan is een grote speler in de landbouw, waar nu nog een kwart van de bevolking in werkzaam is. Wereldlandbouworganisatie FAO duidt het land als een van de vijf landen met het grootste ontwikkelingspotentie. In 2020 groeide de agrarische productie met 5,6%, naar een totale omzet van € 12 miljard. De investeringen in de landbouw gingen met 15% omhoog.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Argo France nieuwe importeur McCormick en Landini in België

Argo France, de Franse tak van Argo Tractors, gaat de trekkers van Landini en McCormick verkopen in België. Daarvoor is Argo...
Afbeelding artikel

Via satelliet naar boerenerf: John Deere werkt samen met SpaceX

’s Werelds grootste fabrikant van landbouwmachines John Deere gaat samenwerken met het ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk.
Afbeelding artikel

Kubota-Kverneland bouwt Europees hoofdkantoor in Nieuw-Vennep

Machinefabrikanten Kubota en Kverneland bouwen in 2024 samen een nieuw hoofdkantoor in Nieuw-Vennep (N.-H.).
Beheer
WP Admin