fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

SDF helpt Agromash met mechanisatie

SDF gaat Agromash helpen met techniek voor zware trekkers en maaidorsers. - Foto: SDF

Kazachstan kiest voor Same Deutz-Fahr als technologische partner van lokale fabrikant Agromash, om de landbouwmechanisatie naar een hoger plan te tillen.

De samenwerking is onderdeel van een nationaal industrialisatieplan van de overheid. In de begin april ondertekende overeenkomst is vastgelegd dat SDF know how gaat leveren voor de productie van zware trekkers en maaidorsers bij Agromash, een groot landbouwmechanisatiebedrijf in Kazachstan.

Potentie voor de toekomst

De samenwerking sluit aan bij SDF’s strategische internationale groeiplannen. Het opent voor het Italiaanse concern nieuwe mogelijkheden in een van de economische grootmachten in Centraal Azië. Kazachstan is een grote speler in de landbouw, waar nu nog een kwart van de bevolking in werkzaam is. Wereldlandbouworganisatie FAO duidt het land als een van de vijf landen met het grootste ontwikkelingspotentie. In 2020 groeide de agrarische productie met 5,6%, naar een totale omzet van € 12 miljard. De investeringen in de landbouw gingen met 15% omhoog.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Cumela en MKB Infra willen in 2025 fuseren

Branchevereniging Cumela en belangenbehartiger MKB Infra hebben de intentie uitgesproken om per 1 januari 2025 te fuseren.
Afbeelding artikel

Toegang tot internet via CNH en Intelsat

CNH Industrial wil ook in de meest afgelegen landbouwgebieden toegang tot snel internet en gaat samenwerken met satellietbedrijf Intelsat.
Afbeelding artikel

Tolsma-Grisnich en Schouten sorteren samen

Invaro Group - waaronder Schouten Agri Solutions valt - en Tolsma-Grisnich zijn actief in de sorteertechniek en werken vanaf 1 mei...
Beheer
WP Admin