Terug naar nieuwsoverzicht

SDF helpt Agromash met mechanisatie

SDF gaat Agromash helpen met techniek voor zware trekkers en maaidorsers. - Foto: SDF

Kazachstan kiest voor Same Deutz-Fahr als technologische partner van lokale fabrikant Agromash, om de landbouwmechanisatie naar een hoger plan te tillen.

De samenwerking is onderdeel van een nationaal industrialisatieplan van de overheid. In de begin april ondertekende overeenkomst is vastgelegd dat SDF know how gaat leveren voor de productie van zware trekkers en maaidorsers bij Agromash, een groot landbouwmechanisatiebedrijf in Kazachstan.

Potentie voor de toekomst

De samenwerking sluit aan bij SDF’s strategische internationale groeiplannen. Het opent voor het Italiaanse concern nieuwe mogelijkheden in een van de economische grootmachten in Centraal Azië. Kazachstan is een grote speler in de landbouw, waar nu nog een kwart van de bevolking in werkzaam is. Wereldlandbouworganisatie FAO duidt het land als een van de vijf landen met het grootste ontwikkelingspotentie. In 2020 groeide de agrarische productie met 5,6%, naar een totale omzet van € 12 miljard. De investeringen in de landbouw gingen met 15% omhoog.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

AM Machinery importeur van Marangon-voorzetstukken voor hakselaars

AM Machinery in Horst (L.) gaat Marangon-voorzetstukken voor zelfrijdende hakselaars in de Benelux verkopen.
Afbeelding artikel

Ufkes Greentec bundelt krachten met Bos Bolsward

Sinds 1 april bundelen de Friese machinefabrikanten Ufkes Greentec en Bos Bolsward hun krachten.
Afbeelding artikel

Nouws Mechanisatie distributie- en servicepartner van AgXeed-robottrekkers

Nouws Mechanisatie in Rijsbergen (N.-Br.) is distributie- en servicepartner voor AgXeed-robottrekkers in Zuidwest-Nederland.
Beheer
WP Admin