fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Topcon komt met K80-koppeling met weegstaaf

Foto: Digi-Star

Digi-Star, een merk van Topcon, vernieuwt in samenwerking met Scharmüller de K80-koppeling en een trekoog met weegtechniek. Beide zijn voortaan gecertificeerd tot 40 km/u.

Het Amerikaanse bedrijf Digi-Star, een merk van gps-specialist Topcon, komt met een K80-koppeling op de markt die door het TÜV is gecertificeerd voor gebruik bij 40 kilometer per uur rijsnelheid met daarbij een drukbelasting tot 4.000 kg. Die K80-koppeling met geïntegreerde weegstaaf was al een aantal jaar op de markt zónder die certificering. In een eerste oogopslag lijkt het te gaan om een normale K80-koppeling. Alleen een kabel aan de achterkant van de flens verraadt de ingebouwde weegtechniek. Tegelijk komt het bedrijf ook met een trekoog op de markt met weegtechniek, die ook gecertificeerd is.

Extra weegstaaf

De K80-koppeling en het nieuwe trekoog, die in samenwerking met Scharmüller zijn ontwikkeld, zijn geschikt voor bijvoorbeeld aan voermengwagens, opraapwagens, strooiers of ander getrokken materieel. De koppelingen met ingebouwde weegstaaf zijn een praktische aanvulling, voor aan werktuigen waarvan de assen zijn voorzien van weegtechniek. Zo levert Digi-Star ook assen met weegpennen. Wanneer een werktuig met beide soorten weegsystemen is uitgerust, kan een lading eenvoudig gewogen worden.

Lees verder onder de foto

Foto: Digi-Star

In een eerste oogopslag lijkt het te gaan om een normale K80-koppeling. Alleen een kabel aan de achterkant van de flens verraadt de ingebouwde weegtechniek.

Zowel Digi-Star als Isobus

De K80-koppeling met weegstaaf kan zowel met een Digi-Star-scherm communiceren, als via Isobus. Een K80-flenstrekoog met weeginrichting kost grofweg €1.500. Ter indicatie: een vergelijkbare variant zonder weegstaaf kost €450. Er is nog geen prijs bekend van het trekoog met weegtechniek. Het merk Digi-Star is onder andere bekend van weegsystemen op voermengwagens.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro in Tsjechië een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Beheer
WP Admin