Terug naar nieuwsoverzicht

Kaweco Double Twin Shift met wegen en monsteren

Met de weeg- en monsterinstallatie is de Double Twin Shift-mesttank ook bruikbaar voor mesttransport. Foto's: Kaweco

Machinefabrikant Kaweco heeft voor het eerst een Double Twin Shift-mesttank afgeleverd met weeg- en monsterinstallatie, zodat deze ook inzetbaar is voor mesttransport.

Machinefabrikant Kaweco uit Hengelo (Gld.) rustte voor het eerst een Double Twin Shift-mesttank uit met een weeg- en monsterinstallatie. Daarmee is de zestien kuubs mesttank breder inzetbaar, want naast het uitrijden van mest, is deze nu ook bruikbaar voor mesttransport. Kaweco bouwt dit type mesttanks sinds 2002.

Lees verder onder de foto

Er zijn zes weegpunten geplaatst tussen tank en chassis.

Er zijn zes weegpunten geplaatst tussen tank en chassis.

Zes weegpunten

Kaweco plaats tussen het chassis en de mesttank zes weegpunten van AE Van de Vliet-Weighing Systems. De weegpunten zijn per twee, aan weerzijde van het chassis geplaatst (direct achter de pomp, midden onder, en nét voor de hefinrichting). De monsterinstallatie van VMA monstert aan de perszijde van de pomp.

De Double Twin Shift-tanks zijn leverbaar met 12, 14 en 16 kuubs mesttanks. Een 16 kuub grote variant staat in de prijslijst voor €119.200 (dat zonder opties en banden). De meerprijs voor een weeginstallatie op deze tank is grofweg €25.000, afhankelijk van het aantal en type weegpunten. De meerprijs voor de monsterinstallatie is ook zo’n €25.000.

De monsterinstallatie monstert aan de perszijde van de pomp.

De monsterinstallatie monstert aan de perszijde van de pomp.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe Kaweco Radium nu ook met drie assen

Machinefabrikant Kaweco uit Hengelo (Gld.) vernieuwde vorig jaar de Radium-silagewagens met twee assen, en nu volgt de grotere variant met drie...
Afbeelding artikel

Vijfde generatie Valtra T en N

Het Finse Valtra komt met een vernieuwde generatie van drie N-typen en acht T’s. Vooral de cabine is bij de tijd...
Afbeelding artikel

Soucy gestopt met rups voor grote trekkers

Het Canadese rupsbandenmerk Soucy is gestopt met het produceren van de S-Tech 800. Een rupsband (rubber track) voor trekkers met een...