fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kaweco Double Twin Shift met wegen en monsteren

Met de weeg- en monsterinstallatie is de Double Twin Shift-mesttank ook bruikbaar voor mesttransport. Foto's: Kaweco

Machinefabrikant Kaweco heeft voor het eerst een Double Twin Shift-mesttank afgeleverd met weeg- en monsterinstallatie, zodat deze ook inzetbaar is voor mesttransport.

Machinefabrikant Kaweco uit Hengelo (Gld.) rustte voor het eerst een Double Twin Shift-mesttank uit met een weeg- en monsterinstallatie. Daarmee is de zestien kuubs mesttank breder inzetbaar, want naast het uitrijden van mest, is deze nu ook bruikbaar voor mesttransport. Kaweco bouwt dit type mesttanks sinds 2002.

Lees verder onder de foto

Er zijn zes weegpunten geplaatst tussen tank en chassis.

Er zijn zes weegpunten geplaatst tussen tank en chassis.

Zes weegpunten

Kaweco plaats tussen het chassis en de mesttank zes weegpunten van AE Van de Vliet-Weighing Systems. De weegpunten zijn per twee, aan weerzijde van het chassis geplaatst (direct achter de pomp, midden onder, en nét voor de hefinrichting). De monsterinstallatie van VMA monstert aan de perszijde van de pomp.

De Double Twin Shift-tanks zijn leverbaar met 12, 14 en 16 kuubs mesttanks. Een 16 kuub grote variant staat in de prijslijst voor €119.200 (dat zonder opties en banden). De meerprijs voor een weeginstallatie op deze tank is grofweg €25.000, afhankelijk van het aantal en type weegpunten. De meerprijs voor de monsterinstallatie is ook zo’n €25.000.

De monsterinstallatie monstert aan de perszijde van de pomp.

De monsterinstallatie monstert aan de perszijde van de pomp.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Afbeelding artikel

Kaweco vernieuwt Radium Tractie-silagewagen

De Gelderse machinefabrikant Kaweco komt met een vernieuwde silagewagen met aangedreven wielen en een in eigenhuis ontwikkelde as-ophanging. Volgens machinefabrikant Kaweco...
Afbeelding artikel

Eenvoudige Isobus van Kaweco

Machinefabrikant Kaweco komt met een nieuw besturingssysteem voor hun mesttanken.
Beheer
WP Admin