fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Duport maakt tussenmaat bemester van 10 meter

Foto: Duport

Machinebouwer Duport komt met een extra maat van zijn All Track HD-bemester. Door aan beide zijden van een bestaand model een scharnierend element toe te voegen, ontstaat een werkbreedte van 10 meter.

 

Voor sommige klanten was type DW 8748 van de All Track HD met zijn 8,70 meter werkbreedte net te krap. Uiteraard kunnen ze dan naar de volgende maat van 12,30 meter werkbreedte, maar die is flink zwaarder (4.430 tegen 2.880 kilo). Simpelweg de 8,70 meterversie verlengen, zou de machine opgeklapt in transport hoger maken dan de maximale 4 meter.

Lees verder onder de foto

Aan beide zijden knikt de buitenste meter hydraulisch om voor transport, om binnen de maximale transporthoogte van 4 meter te blijven.

Aan beide zijden knikt de buitenste meter hydraulisch om voor transport, om binnen de maximale transporthoogte van 4 meter te blijven.

Scharnierende sectie

Duport vond een compromis door de bestaande 8 meterversie aan beide zijden te verlengen met een scharnierende sectie van ongeveer een meter, beide voorzien van vier uitstroomopeningen. In- en uitklappen gaat hydraulisch met behulp van een inwendig in de boom geplaatste cilinder. Zo ontstond type DW 10156 met een gewicht van 3.500 kilo en een werkbreedte van 10 meter. Een prototype is inmiddels uitgebreid – en naar tevredenheid – getest.

Lees verder onder de foto

De DW 10156 in bedrijf. Duport maakte de 10 eterversie op verzoek van gebruikers die breder wilden dan de 8,70 meter maar niet het gewicht van de 12,3 meterversie. - Foto: Duport

De DW 10156 in bedrijf. Duport maakte de 10 eterversie op verzoek van gebruikers die breder wilden dan de 8,70 meter maar niet het gewicht van de 12,3 meterversie. – Foto: Duport

Duport beschouwt de All Track HD als een loonwerkersmachine. Hij is voorzien van een zevenvoudige hydraulische sectieafsluiting, dubbele lagering, hydraulische opklapvergrendeling en mechanisch geveerde elementen voor een goede bodemaanpassing. Voor de veiligheid zit er een zijafscherming op en voor het gemak automatische smering.

De nieuwe 10 metermachine staat in de prijslijst voor € 59.750 ex. btw en is per direct leverbaar.

 

De inwerndig weggewerkte cilinder regelt het uitklappen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Met SSU kun je sleepslangen met elke bemester

SSU ofwel sleepslangunit maakt het mogelijk om met elke zoden- of bouwlandbemester te sleepslangen.
Afbeelding artikel

Eenvoudige schijvenbemester van Rollex

G. Kool Machinebouw, bekend van de Simko-bemesters, zet een nieuwe simpele Rollex Eco 600-bemester op de markt. De machine is de...
Afbeelding artikel

Bemester Vogelsang past ook op Lemken-schijveneg

Lemken gaat zijn Heliodor-compact-schijveneg verkopen met een aanbouwset waarmee een precisieverdeler van Vogelsang voor vloeibare organische mest kan worden opgebouwd. Vanaf...
Beheer
WP Admin