Terug naar nieuwsoverzicht

Banden Alliance 5% duurder

Bandenfabrikant Yokohama kondigt een prijsverhoging voor banden aan per 1 april 2021 van 4,5 tot 5,5%. Het concern levert voor de landbouw de merken Alliance en Galaxy.

Yokohama Off-Highway Tyres (YOHT), voorheen ATG (Alliance Tyre Group) constateert fikse prijsstijgingen in grondstoffen voor banden, en tevens hogere logisitieke kosten zoals voor zeevracht. De prijzen voor natuurrubber, synthetisch rubber en chemicaliën gaan volgens topbestuurder Noronha bij YOHT ‘door het dak’. Hij claimt daarbij meteen dat het grootste deel van de stijgingen door het concern zelf worden opgevangen, maar dat desondanks de prijzen voor klanten 4,5 tot 5,5% omhoog moeten. De nieuwe tarieven gaan gelden per 1 april aanstaande.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Werking antislipwiel naast achterwiel van trekker veelbelovend

TREKKER bekijkt het eerste prototype antislipwielen van LMB Van den Ende. Finetunen is nog nodig, maar de werking is veelbelovend.
Afbeelding artikel

Mitas introduceert twee nieuwe bandenmaten

De Tsjechische bandenfabrikant Mitas, onderdeel van Trelleborg, lanceert twee nieuwe bandenmaten voor radiaalbandenserie Agriterra 02: de 620/40R22,5 en 620/75R26. De nieuwe...
Afbeelding artikel

Blog | ‘Stapje voor stapje naar bovenover ploegen’

Een antislipwiel naast het achterwiel van een trekker is zo gek nog niet, schrijft Bas van Hattum, hoofdredacteur TREKKER in zijn...
Beheer
WP Admin