fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ten Hove importeert MDE silagevorken

De MDE-silagevorken hebben lange tanden. Ook de afstand tussen de tanden is groter dan conventioneel. Foto: MDE Machinery

De handelsonderneming van het gelijknamige loonbedrijf Ten Hove uit Kamperveen importeert sinds dit jaar silagevorken en boomknippers van het Noord-Ierse MDE Machinery.

MDE bouwt silagevorken voor shovels en trekkers in werkbreedtes van 3 tot 5 meter. Ze zijn geschikt voor shovels van 7 tot 20 ton. Op dit moment is het model Triton X geschikt voor shovels van 7 tot 11 ton en het model Warrior is geschikt voor shovels van 13 tot 20 ton. De fabrikant komt binnenkort nog met een nieuw model die het gat tussen de twee modellen opvult. Deze vork zal geschikt zijn voor shovels van 9,5 tot 13 ton.

Lees verder onder de foto

De puntbeschermers voor op de weg zijn optioneel. Voor een kleine €150 kun je je eigen bedrijfsnaam erin laten zetten. (Foto: Ten Hove)

De puntbeschermers voor op de weg zijn optioneel. Voor een kleine €150 kun je je eigen bedrijfsnaam erin laten zetten. (Foto: Ten Hove)

Meer puntsnelheid

De Hardox-tanden zijn 50 mm dik en zijn 1,80 meter lang. De tanden zijn langer dan van de meeste concurrenten, waardoor de puntsnelheid tijdens het klapperen verhoogd wordt. Een hogere puntsnelheid zorgt ervoor dat je minder hard hoeft te klapperen met de bak voor het zelfde resultaat. Ook de afstand tussen de tanden is groter dan conventioneel volgens de fabrikant. Normaal is deze afstand 25 of 30 cm, bij MDE is dit hart op hart 38 cm. Het doel ervan is dat het gras er makkelijker tussendoor valt. De machines zijn op voorraad leverbaar en ook te huren. De 3 meter Triton X-vork begint bij €3.250. De 5 meter brede Warrior kost €13.750 inclusief standaard opties. Een puntbeveiliging mét eigen naam is optioneel.

Koala bomenknippers

Naast de silagevorken importeert Ten Hove ook bomenknippers van MDE. De serie bomenknippers bestaat uit 4 verschillende typen voor kranen van 1,5 tot 30 ton. Ter indicatie: het meest populaire model K300, welke ook aan een herder past, kost bruto €7.250.

De Koala bomenknippers zijn er in 4 modellen. Het meest verkochte model Koala 300 knipt bomen van 30 cm doorsnee door.

De Koala bomenknippers zijn er in 4 modellen. Het meest verkochte model Koala 300 knipt bomen van 30 cm doorsnee door.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 in het gras

In deze video zie je de nieuwe bandhark van Pöttinger, de Mergento VT 9220, aan het werk in Nederland.
Afbeelding artikel

Primeur: Pöttinger-bandhark Mergento VT 9220 aan het werk in Nederland

TREKKER zag als eerste de nieuwe bandhark van Pöttinger aan het werk, de Mergento VT 9220. Een impressie.
Afbeelding artikel

Compleet programma Grasdag voorziet in behoefte

Een compleet programma maakt van de Grasdag 2022 op 16 juni een inspirerende dag. Productinformatie, kennisdeling, innovaties en live machinedemo’s zorgen...
Beheer
WP Admin