fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Muurvaste sticker gaat gps-diefstal ontmoedigen

Cumela adviseert gps-apparatuur te registreren en te markeren. Foto's: Robin Looman

Brancheorganisatie Cumela startte met een antidiefstal campagne om kostbare gps-apparatuur te registeren én te markeren. Stap één is het registreren, de volgende stap is het plakken van een muurvaste sticker, aldus bedrijvenadviseur Gerwin Otten.

Brancheorganisatie Cumela start een campagne tegen gps-diefstal. Cumela adviseert gps-apparatuur te registreren en te markeren. Het markeren gebeurt met een niet te verwijderen label waarop de postcode en het telefoonnummer staat van de eigenaar. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de rechtmatige eigenaar te achterhalen door een unieke code die op het label staat in te voeren op www.securitycode.com. Het markeren zorgt er naast herkenning voor dat apparatuur minder geschikt is voor heling en dat de logistiek van gestolen apparatuur risicovoller wordt.

Dit is een uniek en permanent label. Vanwege de sterke lijm zijn de labels niet te verwijderen zonder zware schade aan apparatuur toe te brengen.

Dit is een uniek en permanent label. Vanwege de sterke lijm zijn de labels niet te verwijderen zonder zware schade aan apparatuur toe te brengen.

Sticker set kost €35

De sticker set is te koop voor €35 (excl. Btw), daarin zitten 20 unieke en permanente labels, tien waarschuwingsstickers voor op het raam, gebruiksinstructie en lijm. Vanwege de sterke lijm zijn de labels niet te verwijderen zonder zware schade aan apparatuur toe te brengen. Cumela stelt 300 gratis sets beschikbaar aan leden en klanten van dochteronderneming Cumela Verzekeringen die zich registreren op de website van Cumela. Cumela slaat voor deze actie de handen ineen met LTO, Fedecom en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

Lees ook: 6 tips tegen gps-diefstal

Labels altijd te herleiden

Wanneer je als gebruiker een gelabelde gps-set inruilt, blijft deze aan je gekoppeld. Het is van belang dat bij die ingeruilde set een verklaring of factuur zit waarop vermeld staat dat de apparatuur is ingeruild of verkocht. Mocht je een keer een gps apparatuur aangeboden krijgen die voorzien is van een label, dan kun je altijd contact opnemen met de vorige eigenaar of vragen naar referentie materiaal zoals een factuur of overeenkomst.

Registeren van apparatuur

Door gebruik te maken van de bestaande app ‘Stop Heling’ kun je eenvoudig en veilig een registratielijst met foto’s opstellen. Na het invoeren van de gegevens in de offline app wordt automatisch een lijst gegenereerd. Deze lijst kun je vervolgens doorsturen naar je eigen e-mail. Gerwin Otten van Cumela heeft hiervoor een instructiefilmpje gemaakt. De app is gratis te downloaden voor Android- en iOS-telefoons.

Mocht je ooit de dupe zijn van gps diefstal kun je bij de aangifte de lijst overhandigen aan de politie. De spullen worden vervolgens als gestolen gemarkeerd. Mocht er gestolen apparatuur opduiken dan is de rechtmatige eigenaar eenvoudig te achterhalen. De nieuwe permanente labels maken dit nog stap eenvoudiger.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Leo de Boer wordt algemeen directeur Cumela

Per 1 februari 2024 gaat Leo de Boer aan de slag als algemeen directeur van branchevereniging Cumela.
Afbeelding artikel

Cumela start campagne voor registreren gps-apparatuur

Brancheorganisatie Cumela start 5 februari een campagne tegen diefstal van gps-apparatuur. De organisatie wijst daarin op het belang om gps-apparatuur te...
Afbeelding artikel

Loonwerkers zetten samen in op advies (video)

De wereld van de loonwerker is voortdurend in ontwikkeling. Innovaties, nieuwe wet- en regelgeving en de verandering in samenstelling en omvang...
Beheer
WP Admin