Terug naar nieuwsoverzicht

Digitaal over de beursvloer van de ATH

De ATH in 2018. Foto: Mark Pasveer

Op 10 en 11 maart kan je als bezoeker digitaal over het terrein van de AgroTechniek Holland. Met een knipoog naar de fysieke beurs, is het platform van de beurs ingericht als beursplein met standjes. Zo werd de beurs gepresenteerd tijdens de online jaarvergadering van Fedecom.

 

Het Zo Goed Als Nieuw paviljoen (ZGAN) en zelfs een TrekkerParcours ontbreken niet in deze digitale editie. Inmiddels hebben 150 exposanten zich aangemeld en er worden nog enkele aanmeldingen verwacht. Deze exposanten zijn digitaal te bezoeken tijdens de beurs. In de jaarvergadering van Fedecom nam Willem Bierema, organisator van de AgroTechniek Holland, geïnteresseerden alvast mee over digitale beursvloer. Het ziet er uit als de ATH, maar dan online. De bezoekers komen zodra ze zijn ingelogd in het entreegebouw. Vanuit daar kunnen ze naar de buitenbeurs waar je een plein vol stands ziet. Je selecteert binnen het platform jouw interesses zoals trekkers of noviteiten. Het platform toont dan de digitale stands die overeen komen met jouw interesses.

Lees verder onder de foto

Foto: Fedecom

Foto: Fedecom

Klik je op de stand van bijvoorbeeld een trekkerfabrikant, dan zie je een selectie van de machines die zij hebben meegenomen naar de beurs. Je vindt er video’s en meer informatie, maar ook een live chatfunctie. Daarnaast is er een mogelijkheid om een afspraak in te plannen, ook voor na de beurs. “Het platform is er om contact met elkaar te hebben en connecties te maken”, legt Bierema uit.

Interactieve beurs

Nieuwe ontwikkelingen of machines staan op een aparte pagina per exposant. Hierop kunnen de bezoekers een stem uitbrengen. De noviteit met de meeste stemmen wint de Bronzen Sikkel.

De digitale ATH biedt ook een forum voor de bezoekers. Bierema: “Het is een soort Facebook voor boeren. Je kan mensen taggen, je kan een poll maken. Het is de plek voor interactie”.

Lees verder onder de foto

Foto: Fedecom

Foto: Fedecom

365 dagen live

De aanmeldingspagina voor bezoekers is vanaf 10 februari online. De beursvloer is daarnaast vanaf de beursdagen in maart 24/7 toegankelijk voor bezoekers. Voor activiteiten als de uitreiking van de Bronzen Sikkel komen er online beursmomenten. De virtuele beursdagen op 10 en 11 maart zijn live van 13.00 tot 20.00 uur. 

Aftredend voorzitter Erwin Ros vult aan: “We hebben altijd veel tijd besteed aan de beurzen. En als je kijkt naar een digitale beurs dan ben je er niet met een filmpje. De beursbeleving is minstens zo belangrijk en dat hebben we geprobeerd naar de digitale omgeving te verplaatsen. Het enige wat ontbreekt is de regenbui en het kopje koffie.’

De presentatie is hier te zien:

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

ATH tegelijk met GTH in september 2022

De agrarische beurs AgroTechniek Holland valt komend jaar samen met GroenTechniek Holland. Beide beurzen zijn van 14 tot en met 17...
Afbeelding artikel

Ruim 130 noviteiten in de race voor Bronzen Sikkel

Tijdens AgroTechniek Holland digitaal, wordt ook de Bronzen Sikkel uitgereikt aan de noviteit met de meeste publieksstemmen. Voorwaarde is dat de...
Afbeelding artikel

Compleet programma Grasdag voorziet in behoefte

Een compleet programma maakt van de Grasdag een inspirerende dag. Productinformatie, kennisdeling, innovaties en live machinedemo’s zorgen dat liefst 1.600 bezoekers...
Beheer
WP Admin