fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Valtra viert 70 jaar met Limited Red Edition

Foto: Valtra

Dit jaar bestaat Valtra 70 jaar en ter gelegenheid daarvan maakt de trekkerfabrikant een beperkt aantal Red Edition modellen.

De jubileumeditie is verkrijgbaar in de T-serie van de T174e tot de T254. Naast de dieprode kleur en jubileumlogo op de deur en raam, heeft het pakket een lederen stoel, stuurwiel en passagiersstoel. Deze zijn uitgevoerd met rode stiksels. De trekker is voorzien van een SmartTouch-armsteun. De ramen zijn donker getint en de velgen van de trekker zijn zwart. De trekkers hebben verder nog een 70-jarig jubileum kentekenplaat, extra (rode) binnenverlichting en een limited edition vloermat.

De dieprode kleur van deze editie is te danken aan het lakwerk van de eerste Valmet-tractor, de 15 pk 15A in 1951. Deze was namelijk rood. De kleur van de jubileumeditie is ook niet te bestellen op andere modellen maar echt alleen verkrijgbaar in deze uitvoering.

Wie een trekker uit deze editie in handen wil krijgen, moet snel zijn. Er worden namelijk slechts 70 van gemaakt voor Europa, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. De meerprijs van deze editie is 12.500 euro bruto. Valtra zegt van elke verkochte trekker in deze editie 500 euro aan een goed doel te doneren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Proefrit met de nieuwe Valtra S 416 Unlimited

TREKKER maakte een proefrit met het topmodel van de zesde generatie S-serie: de Valtra S 416 Unlimited.
Afbeelding artikel

Video | Zeven trekkers getest: Valtra Q285

Het testteam van ‘multi-trekkertest 7 x 300 pk’ vindt dat Valtra erin slaagt de hypermoderne Q 285 toch toegankelijk te maken....
Afbeelding artikel

Valtra toont nieuw vlaggenschip S416

De Finse trekkerfabrikant Valtra presenteert een nieuw topmodel. Het gaat om een nieuwe S416 met maximaal 420 pk.
Beheer
WP Admin