fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Knoll gaat balenpersen onder eigen naam verkopen

De eerste machine die onder de naam Knoll op de markt komt, is de MidiFix II. Belangrijkste verschil met zijn voorganger is dat nu ook foliebinding mogelijk is.

Knoll uit Staphorst bouwt al sinds 2008 perswikkelcombinaties in samenwerking met het Finse bedrijf Agronic Oy. Ze werden tot dusver vermarkt als Agronic, destijds een bekendere naam vanwege onder meer de wikkelaars die de Finnen aan diverse persfabrikanten verkochten. Ondertussen lopen producten van Knoll in 50 landen en is dat voortaan de nieuwe merknaam, behalve in Scandinavië en Rusland.

Foliebinding

De MidiFix II is dus de eerste machine met Knoll op het plaatwerk. Deze doorontwikkeling van de Agronic MidiFix kreeg een geheel nieuwe design. De voornaamste technische verandering is dat de pers nu niet alleen met netbinding te koop is, maar ook met foliebinding (optie). De perskamer en de pick-up bleven gelijk. Ook nieuw is hydraulische in- en uitschakeling van de messen en de dropfloor (voor het oplossen van verstoppingen), dat moest voorheen handmatig gebeuren. Verder vervangt een proportioneel hydrauliek systeem de vroegere aan/uit-hydrauliek, waardoor de bediening van de pers gelijkmatiger gaat. De chauffeur stuurt de machine aan en bewaakt het persproces met een nieuwe CrossControl-canbusbesturing met 7 inch touchscreen monitor.

Toegevoegd gebruiksgemak komt verder van een 25% sneller baalovername-systeem van de wikkeltafel, en Knoll stapte over van aankoppelen in de hef op boven- en onderaankoppeling aan een trekhaak; hierdoor heeft de combinatie meer afstand tot de wiers.

De Knoll MidiFix II produceert balen van 85 cm breed en doorsnee 90 cm en bedient daarmee typisch het marktsegment van bijvoorbeeld maneges en hobbyboeren, kortom gebruikers die niet direct een machine hebben om zware grootpakken of balen te hanteren. De machine is inclusief foliebinding te koop voor € 55.000.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kuhn’s variabele persen met vochtmeting

Machinefabrikant Kuhn, bekend van onder andere hooibouwmachines, kan de variabele ronde balenpersen uitrusten met vochtmeting. Hiermee kun je het drogestofpercentage van...
Afbeelding artikel

Krone met overdruk en zakkende touwkasten

Krone presenteert zijn nieuwe Big Pack 1290 VC-grootpakpers in september. TREKKER mocht alvast onder de kappen kijken. Wat opvalt? Een paar...
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Beheer
WP Admin