fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl start met productie van mestscheiders

De mestscheider van Fliegl werkt met een persschroef die de mest door een zeef drukt. Foto's: Fliegl.

Machinefabrikant Fliegl start met de productie van mestscheiders. Het gaat om een eenvoudige machine met persschroef en een capaciteit van zo’n 20 kuub per uur.

Duitse machinefabrikant Fliegl, vooral bekend van (silage-)wagens, mesttanks en -strooiers, start nu met de productie van mestscheiders. Het gaat om een relatief eenvoudige machine waarbij pomp, elektromotor, mestseparator en schakelkast op één stationair frame zijn gebouwd. De vloeibare mest wordt met een bijgeleverde dompelpomp opgepompt en middels een persschroef door een zeef geduwd. Het gewenste droge stof gehalte is vervolgens in te stellen met behulp van tegengewichten, van 10 tot 30%. De machine heeft volgens Fliegl een capaciteit van 20 kuub per uur, afhankelijk van de mestsoort.

Lees verder onder de foto

Het gaat om een relatief eenvoudige mestscheider waarbij pomp, elektromotor, mestseparator en schakelkast op één stationair frame is gebouwd.

Het gaat om een relatief eenvoudige mestscheider waarbij pomp, elektromotor, mestseparator en schakelkast op één stationair frame zijn gebouwd.

Staat in een kwartier

Voor de mestscheider, die volgens Fliegl in een kwartier op te tuigen is, is een krachtstroomstekker nodig. Die drijft de pomp aan (die 3 kW vraagt), en de separator (5,5 kW). De mestscheider staat in de prijslijst voor €18.700, en wordt gebouwd in het Zuid-Duitse Kastl bij Fliegl Agro-center. In deze fabriek van Fliegl worden niet de aanhangwagens en mesttanks gebouwd (dat is Fliegl Agrartechnik in Mühldorf am Inn), maar werktuigen en aanbouwdelen zoals balenklemmen, veegmachines en voorladerbakken.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl KEH 700-veegborstel past in fronthef en achter op trekker

Fliegl introduceert zijn KEH 700-veegborstel met versterkte kunststof bezemharen en een diameter van 700 mm.
Afbeelding artikel

Eerste Fliegl Cargos-opraapwagen rolt van de band

Afgelopen week kwam de eerste Fliegl Cargos-opraapwagen van de assemblagelijn op de productielocatie in Kirchdorf (D.).
Afbeelding artikel

Fliegl brengt asbesturing zonder stuurstangen op de markt

Met het nieuwe Fliegl-asbesturingssysteem zijn geen stuurstangen of kettingen nodig tussen trekker en werktuig.
Beheer
WP Admin