Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl start met productie van mestscheiders

De mestscheider van Fliegl werkt met een persschroef die de mest door een zeef drukt. Foto's: Fliegl.

Machinefabrikant Fliegl start met de productie van mestscheiders. Het gaat om een eenvoudige machine met persschroef en een capaciteit van zo’n 20 kuub per uur.

Duitse machinefabrikant Fliegl, vooral bekend van (silage-)wagens, mesttanks en -strooiers, start nu met de productie van mestscheiders. Het gaat om een relatief eenvoudige machine waarbij pomp, elektromotor, mestseparator en schakelkast op één stationair frame zijn gebouwd. De vloeibare mest wordt met een bijgeleverde dompelpomp opgepompt en middels een persschroef door een zeef geduwd. Het gewenste droge stof gehalte is vervolgens in te stellen met behulp van tegengewichten, van 10 tot 30%. De machine heeft volgens Fliegl een capaciteit van 20 kuub per uur, afhankelijk van de mestsoort.

Lees verder onder de foto

Het gaat om een relatief eenvoudige mestscheider waarbij pomp, elektromotor, mestseparator en schakelkast op één stationair frame is gebouwd.

Het gaat om een relatief eenvoudige mestscheider waarbij pomp, elektromotor, mestseparator en schakelkast op één stationair frame zijn gebouwd.

Staat in een kwartier

Voor de mestscheider, die volgens Fliegl in een kwartier op te tuigen is, is een krachtstroomstekker nodig. Die drijft de pomp aan (die 3 kW vraagt), en de separator (5,5 kW). De mestscheider staat in de prijslijst voor €18.700, en wordt gebouwd in het Zuid-Duitse Kastl bij Fliegl Agro-center. In deze fabriek van Fliegl worden niet de aanhangwagens en mesttanks gebouwd (dat is Fliegl Agrartechnik in Mühldorf am Inn), maar werktuigen en aanbouwdelen zoals balenklemmen, veegmachines en voorladerbakken.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fliegl komt met platte kar die hydraulisch zekert

Nieuwe in het assortiment van de Duitse fabrikant is de Fliegl DPW210 BL Ultra. Deze wagen is geschikt voor het transport...
Afbeelding artikel

Fliegl Büffel snijdt en laadt gras

Op de Agritechnica in 2017 liepen we nog verwonderd om de Fliegl Büffel heen. Het is namelijk een nieuw concept; een...
Afbeelding artikel

Oppervlakkig bewerken met kettingschijveneg Fliegl

De nieuwe kettingschijveneg van Fliegl, met een werkbreedte van zes meter, heeft een werkdiepte van ongeveer 5 centimeter. De machine bestaat...
Beheer
WP Admin