fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt-transporttrekker terug naar dealer

Fendts uit de 700-serie van bouwjaar 2019 die door de fabrikant zijn aangepast met een permanente K80-koppeling, moeten terug naar de dealer voor een aanpassing van het remsysteem.

Het zou in Nederland om circa 100 exemplaren gaan. In Duitsland is zo’n aangepaste trekker bij een ernstig ongeluk betrokken geraakt toen de remmen vastsloegen, waar de as zelfs beschadigd raakte. Een terugroepactie volgde. Afgelopen week is ook de Mechan Groep hiervan op de hoogte gesteld met het verzoek de hier verkochte trekkers terug te halen en aan te passen.

Het gaat dus niet om álle trekkers uit de 700 serie, maar een klein aantal daarvan; specifiek die uit bouwjaar 2019 én aangepast op verzoek van de koper. Zulke trekkers met permanente K80-koppeling doen vaak dienst in het wegtransport, met zware getrokken wagens erachter.

Mechan Groep kent in verband met de privacy alleen de chassisnummers van de omgebouwde exemplaren, niet de klantgegevens. Het benadert de verkopende dealers, die de klant wel kennen, om deze uit te nodigen voor preventieve aanpassingen aan hun trekker. De importeur roept op om de trekker snel na te laten zien zodra de oproep binnen is. Weliswaar zijn de risico’s beperkt tot combinaties met een zwaar beladen wagen erachter, en is het op het moment relatief rustig op dat punt. Maar voor gebruikers straks veel met mest, en later gras gaan rijden, moet het verholpen zijn.

Bij Abemec was hierover op moment van schrijven nog niets bekend, maar ongetwijfeld zal dat nu snel veranderen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Machinebouwer Tjalma is failliet

De Nederlandse machinefabrikant Tjalma is failliet. De merknaam Tjalma is vooral bekend van de mesttechniek. De Nederlandse machinefabrikant Tjalma, met vestigingen...
Afbeelding artikel

Omzet Amazone in 2023 gegroeid met 6%

De Duitse machinefabrikant Amazone heeft boekjaar 2023 afgesloten met een jaaromzet van €852 miljoen. Dat is 6% meer dan in 2022.
Afbeelding artikel

Lechler toont closed transfer- systeem tijdens DLG Feldtage

Lechler toonde een prototype van een closed transfer-systeem voor gewasbeschermingsmiddelen tijdens de DLG Feldtage 2024. Deze agrarische buitenbeurs vond plaats van...
Beheer
WP Admin