Terug naar nieuwsoverzicht

Evers breidt Duodisc bemester-serie uit

Foto: Evers Agro B.V.

Evers Agro uit Almelo heeft de Duodisc-serie naar beneden uitgebreid. Vanaf nu zijn werkbreedtes van 4 tot 18 meter beschikbaar.

Tot voorkort verkocht het bedrijf de bemesters in werkbreedtes van 9,75 tot 18 meter. Door smallere werkbreedtes aan te bieden, kunnen ook de kleinere getrokken tanks met de bemester overweg. Bemesters van 4 tot 7 meter hebben een 2-delig opklapframe en de bemesters met 7,5 tot 9,75 meter werkbreedte worden in 3 delen opgeklapt.

Zware alleskunner

De bemesters hebben de naam ‘Combi’ te danken aan de optioneel opklapbare tandjes voor op het bouwland. Zo kan met dezelfde bemester ook het bouwland bemest worden, omdat de tandjes net achter de schijven de mest toedekken met grond. Voor grasland bemesten kunnen de tandjes opgeklapt worden en aan de bemester blijven zitten. De mestelementen zijn gelijk aan de breedste bemesters. De bolvormige schijven hebben een doorsnede van 41.5 cm en snijden met zo min mogelijk weerstand in de grond door de spitse vorm van de grote schijven. Onderlinge afstand is 18,75 cm of 25 cm. gewicht. De machines zijn robuust gebouwd, wat ook gewicht meebrengt. De 9,75 meter bemester weegt krap 3 ton, de grootste 18 meterse gaat naar de 6 ton.

Breedste machines al leverbaar

De schijvenbemesters met werkbreedtes vanaf 9,75 meter tot en met 18 meter zijn nu al beschikbaar met richtprijzen van €55.000 tot €93.000. De machine is dan compleet uitgevoerd. De smallere bemesters worden nu gebouwd, en zullen vanaf eind mei 2021 op de markt komen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duport maakt tussenmaat bemester van 10 meter

Machinebouwer Duport komt met een extra maat van zijn All Track HD-bemester. Door aan beide zijden van een bestaand model een...
Afbeelding artikel

Eland Machines: “We gaan voor lichte en onderhoudsarme bemesters”

Sinds eind 2020 is er een nieuw Nederlands merk in bemesters: Eland Machines in Nijbroek. Drijvende kracht achter het bedrijf zijn...
Afbeelding artikel

Ploeger komt met vierwielige zelfrijder

Ploeger Machines BV uit Roosendaal (N.-Br.) komt met een nieuwe, vierwielige zelfrijdende mesttank. De nieuwe vierwieler komt in het assortiment naast...