fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Evers breidt Duodisc bemester-serie uit

Foto: Evers Agro B.V.

Evers Agro uit Almelo heeft de Duodisc-serie naar beneden uitgebreid. Vanaf nu zijn werkbreedtes van 4 tot 18 meter beschikbaar.

Tot voorkort verkocht het bedrijf de bemesters in werkbreedtes van 9,75 tot 18 meter. Door smallere werkbreedtes aan te bieden, kunnen ook de kleinere getrokken tanks met de bemester overweg. Bemesters van 4 tot 7 meter hebben een 2-delig opklapframe en de bemesters met 7,5 tot 9,75 meter werkbreedte worden in 3 delen opgeklapt.

Zware alleskunner

De bemesters hebben de naam ‘Combi’ te danken aan de optioneel opklapbare tandjes voor op het bouwland. Zo kan met dezelfde bemester ook het bouwland bemest worden, omdat de tandjes net achter de schijven de mest toedekken met grond. Voor grasland bemesten kunnen de tandjes opgeklapt worden en aan de bemester blijven zitten. De mestelementen zijn gelijk aan de breedste bemesters. De bolvormige schijven hebben een doorsnede van 41.5 cm en snijden met zo min mogelijk weerstand in de grond door de spitse vorm van de grote schijven. Onderlinge afstand is 18,75 cm of 25 cm. gewicht. De machines zijn robuust gebouwd, wat ook gewicht meebrengt. De 9,75 meter bemester weegt krap 3 ton, de grootste 18 meterse gaat naar de 6 ton.

Breedste machines al leverbaar

De schijvenbemesters met werkbreedtes vanaf 9,75 meter tot en met 18 meter zijn nu al beschikbaar met richtprijzen van €55.000 tot €93.000. De machine is dan compleet uitgevoerd. De smallere bemesters worden nu gebouwd, en zullen vanaf eind mei 2021 op de markt komen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Double Twin Shift mesttank kan tegen zelfrijder op

Na de komst van een Kaweco Double Twin Shift mesttank kocht loonbedrijf Vragender er binnen een jaar een tweede bij. Volgens...
Afbeelding artikel

Digitaal realtime vervoersbewijs rVDM vervangt papieren mestbon

Vanaf 1 januari 2023 geef je het mestvervoer door met een realtime en digitaal Vervoersbewijs dierlijke mest (rVDM).
Afbeelding artikel

Evers introduceert schijvenbemester tot 12 meter werkbreedte

Evers Agro introduceert de Toric XL-schijvenbemester. Deze is leverbaar met een werkbreedte van 9 of 12 meter.
Beheer
WP Admin