Terug naar nieuwsoverzicht

Twentrac krijgt nieuwe eigenaar

Landbouwmechanisatiebedrijf Twentrac in Holten (Ov.) staat per 1 januari 2021 onder leiding van Luuk en Marjolijn Wessel. Voor de klanten van de New Holland-dealer heeft dit geen gevolgen; Wessel is voornemens de bestaande koers voort te zetten.

Luuk Wessel werkt al sinds 2008 als vertegenwoordiger bij Twentrac, en neemt dit bedrijf nu over samen met zijn vrouw Marjolijn. Twentrac bestaat sinds 1956 en is een vertrouwde speler in de landbouwmechanisatie met diverse dealerschappen en A-merken. Centraal staat het dealerschap van New Holland, maar Twentrac verkoopt nog ruim tien merken waaronder bijvoorbeeld Lemken, Vredo en Schuitemaker. De laatste 20 jaar is het bedrijf eveneens actief over de grens. Specialisatie is de verkoop en handel in veldhakselaars.

Het streven was en is ook in de toekomst om zelfstandig te blijven; door deze bewuste keuze kunnen klanten blijven rekenen op het specialisme en het hoge serviceniveau, vinden zowel oud-eigenaar Adrie van den Berg als zijn opvolgers. Luuk Wessel: “Mijn gevoel is dat veel klanten helemaal niet zitten te wachten op steeds meer concentratie van dealers in steeds grotere bedrijven. Die willen liever bij een goede bak koffie komen praten bij mensen die ze goed en van nabij kennen, waar ze meer een gevoel van gelijkwaardigheid ervaren.” Hij is dan ook niet van plan om grote veranderingen door te voeren, anders dan om zijn bedrijf goed bij de tijd te houden. “Met die hakselaars zijn we toch een nichemarkt. Dat heeft zijn eigen bestaansrecht.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

A&M Machinery pakt tweedehands machinehandel professioneel aan

Focus, transparant werken en je onderscheiden in de markt zijn de bouwstenen van het succes van A&M Machinery.
Afbeelding artikel

APH Group breidt uit naar Rusland en Oekraïne

Het Nederlandse APH Group, distributeur van aardappel- en groentemachines, neemt per 1 januari 2022 Agri 2.0 over. Daarmee breidt het bedrijf...
Afbeelding artikel

Kverneland neemt bandharkenmaker ROC over

De Italiaanse bandharkenfabrikant ROC Company komt voor 80% in handen van de Kverneland Group. Het merk ROC blijft gewoon bestaan. De...
Beheer
WP Admin