fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Loonwerker Vonder kan Steyr Multi 4120 niet meer missen

Als trekker voor kleinere klussen is de Steyr Multi 4120 ideaal, vindt loonwerker Arend Vonder. Hij roemt de automatische versnellingsbak die de trekker heel flexibel maakt. De Steyr is daarnaast compact en comfortabel en is daardoor een gewilde trekker op het bedrijf van Vonder.

“Van huis uit zijn we Steyr-mensen. Al zijn er in de loop der jaren hier in het loonbedrijf diverse andere trekkers gekomen”, vertelt Vonder. Samen met zijn broer en ouders runt hij loonbedrijf Vonder in Nieuwleusen (Ov.). “Het was dan ook niet zo gek dat we bij de Steyr Multi 4120 terechtkwamen toen we ons oriënteerden op een trekker voor de kleinere klussen.”

Dat wil niet zeggen dat de ondernemers blind op de naam Steyr afgingen. Ze keken grondig naar allerlei merken en modellen tussen de 110 en 125 pk. “We kozen uiteindelijk voor de Steyr Multi 4120 omdat de trekker super compleet is, en daardoor het best aansluit op onze wensen”, zegt Vonder. Hij liet de trekker voorzien van een aantal extra’s zoals een geveerde vooras en geveerde cabine, loadsensing en luchtremmen.

Schakelt verbluffend goed

Een van de sterke punten van de trekker is volgens Vonder de versnellingsbak. “De bak telt acht versnellingen verdeeld over een veld- en een transportgroep. Iedere versnelling heeft vier powershifttrappen. En de bediening werkt met een schakelautomaat. Die combinatie werkt verbluffend goed. Je kunt moeiteloos de overbrengingsverhouding kiezen die jou het beste past.” Volgens loonwerker Vonder vergt het werken met de schakelautomaat enige uitleg als iemand voor het eerst op de trekker stapt, maar moeilijk is het niet.” Erg praktisch, volgens Vonder, is ook de rijafhankelijke aftakas; een typische Steyr-voorziening. “Daarmee kun je de aftakas links- en rechtsom laten draaien, ook als de trekker stilstaat. Dat is heel handig, bijvoorbeeld bij het mixen van mest.”

Door de prima transmissie, goede rij- en trekeigenschappen, en veel comfort, is de Steyr Multi 4120 een geliefde trekker op het bedrijf van Vonder. “Bij alle werkzaamheden waar je niet een heel zware trekker voor nodig hebt, zetten we deze trekker in. Bijvoorbeeld om gras te harken en te schudden. Maar ook een dumper kan er achter. Vooral als je in krappere ruimtes moet werken, is dat handig. De Steyr Multi 4120 is echt multifunctioneel. Dat maakt dat we deze trekker echt heel veel gebruiken. Misschien soms wel te veel.”

Heeft de trekker dan geen minpunten? Over deze vraag moet Vonder iets langer nadenken. “Eigenlijk kunnen we alleen maar concluderen dat deze trekker ons heel goed bevalt. Storingen hebben zich nog niet voorgedaan. Als ik echt iets moet noemen, is dat het formaat van de cabine. Die zou misschien iets ruimer mogen zijn.”

Lees verder onder de foto

Arend Vonder over zijn Steyr Multi 4120:

“Het is een trekker waarmee je het met gemak en plezier een hele dag volhoudt. De trekker is taai en de motor levert de bijna 120 paardenkrachten die de fabrikant belooft. Alle medewerkers pakken de Steyr Multi 4120 maar wat graag als ze er voor een klus op uit moeten.”

Gerelateerde tags:

Beheer
WP Admin