Terug naar nieuwsoverzicht

Laverda verdwijnt definitief

Foto: Peter Roek

Van de van oorsprong Italiaanse fabrikant Laverda, vooral bekend van combines, zullen we geen nieuwe machines meer zien. In 2010 nam Agco Group Laverda helemaal over. Het historische merk Laverda verdwijnt nu uit de prijslijsten van Agco.

Fendt onthulde de nieuwe Fendt 5275 C SL-combine, die duidelijk het DNA van Laverda heeft opgenomen. De combine is het nieuwe antwoord op de graanteelt tegen heuvels. De nieuwe Fendt neemt het stokje over van de AL Quattro Techno en de AL Quattro Evo van Laverda. In Italië wordt de machine enkel verkocht als Fendt. In andere landen, zoals Frankrijk, kan de combine ook in een Massey Ferguson jas gekocht worden.

Speciaal voor hellingen

De 5 schudder beschikt over een nivelleringssysteem die zorgt dat de combine tegen forse hellingen bestand is. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35% en naar beneden 10%. De combine kan ook horizontale hellingen tot maximaal 38% compenseren. De combine zullen we in Nederland hoogstwaarschijnlijk niet zien, maar in landen als Italië.

De Fendt heeft duidelijk DNA van Laverda overgenomen en verbeterde het nivelleringssysteem. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35%.(foto: Agco Group)

De Fendt heeft duidelijk DNA van Laverda overgenomen en verbeterde het nivelleringssysteem. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35%.(foto: Agco Group)

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Proefrit met verreiker Fendt Cargo T 740 met unieke in hoogte verstelbare cabine

De unieke eigenschap van verreiker Fendt Cargo T 740 is de in hoogte verstelbare cabine. TREKKER maakt een proefrit.
Afbeelding artikel

Fendt-e van Holland-Utrecht klaar voor serieproductie

LMB Holland-Utrecht heeft de Fendt-e - een omgebouwde Fendt 300-trekkerserie die elektrisch rijdt - klaar voor serieproductie.
Afbeelding artikel

Fendt deelt foto’s van prototype waterstoftrekker

Op nieuwe beelden die Fendt eerder deze week naar buiten bracht, is de waterstoftrekker te zien in een verder gevorderd stadium.
Beheer
WP Admin