fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Laverda verdwijnt definitief

Foto: Peter Roek

Van de van oorsprong Italiaanse fabrikant Laverda, vooral bekend van combines, zullen we geen nieuwe machines meer zien. In 2010 nam Agco Group Laverda helemaal over. Het historische merk Laverda verdwijnt nu uit de prijslijsten van Agco.

Fendt onthulde de nieuwe Fendt 5275 C SL-combine, die duidelijk het DNA van Laverda heeft opgenomen. De combine is het nieuwe antwoord op de graanteelt tegen heuvels. De nieuwe Fendt neemt het stokje over van de AL Quattro Techno en de AL Quattro Evo van Laverda. In Italië wordt de machine enkel verkocht als Fendt. In andere landen, zoals Frankrijk, kan de combine ook in een Massey Ferguson jas gekocht worden.

Speciaal voor hellingen

De 5 schudder beschikt over een nivelleringssysteem die zorgt dat de combine tegen forse hellingen bestand is. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35% en naar beneden 10%. De combine kan ook horizontale hellingen tot maximaal 38% compenseren. De combine zullen we in Nederland hoogstwaarschijnlijk niet zien, maar in landen als Italië.

De Fendt heeft duidelijk DNA van Laverda overgenomen en verbeterde het nivelleringssysteem. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35%.(foto: Agco Group)

De Fendt heeft duidelijk DNA van Laverda overgenomen en verbeterde het nivelleringssysteem. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35%.(foto: Agco Group)

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Vijf Fendt-trekkers samen goed voor 100.000 draaiuren

Stuk voor stuk kampioenen, de Fendt-trekkers van loonbedrijf Van Lint zijn samen goed voor 100.000 draaiuren.
Afbeelding artikel

Proefrit met pittige vierpitter Fendt 620 Vario

Fendt komt met een nieuwe trekkerserie: de 600 Vario. TREKKER maakte een proefrit met de Fendt 620 Vario.
Afbeelding artikel

Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers

De Duitse machinefabrikant Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers, waarbij je stuurt middels een joystick in je linker hand. Deze optie...
Beheer
WP Admin