Terug naar nieuwsoverzicht

Laverda verdwijnt definitief

Foto: Peter Roek

Van de van oorsprong Italiaanse fabrikant Laverda, vooral bekend van combines, zullen we geen nieuwe machines meer zien. In 2010 nam Agco Group Laverda helemaal over. Het historische merk Laverda verdwijnt nu uit de prijslijsten van Agco.

Fendt onthulde de nieuwe Fendt 5275 C SL-combine, die duidelijk het DNA van Laverda heeft opgenomen. De combine is het nieuwe antwoord op de graanteelt tegen heuvels. De nieuwe Fendt neemt het stokje over van de AL Quattro Techno en de AL Quattro Evo van Laverda. In Italië wordt de machine enkel verkocht als Fendt. In andere landen, zoals Frankrijk, kan de combine ook in een Massey Ferguson jas gekocht worden.

Speciaal voor hellingen

De 5 schudder beschikt over een nivelleringssysteem die zorgt dat de combine tegen forse hellingen bestand is. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35% en naar beneden 10%. De combine kan ook horizontale hellingen tot maximaal 38% compenseren. De combine zullen we in Nederland hoogstwaarschijnlijk niet zien, maar in landen als Italië.

De Fendt heeft duidelijk DNA van Laverda overgenomen en verbeterde het nivelleringssysteem. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35%.(foto: Agco Group)

De Fendt heeft duidelijk DNA van Laverda overgenomen en verbeterde het nivelleringssysteem. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35%.(foto: Agco Group)

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

24/7 doorwerken met 205 pk sterke Agromec 700 Vario Electric

TREKKER maakte een exclusieve proefrit met de Agromec 700 Vario Electric. De 205 pk sterke Vario werkt bijna onbeperkt door.
Afbeelding artikel

Video | Elektrische trekker van Agromec rijdt (bijna) onbeperkt door

TREKKER maakt een proefrit met de Fendt 700 Vario Electric van Agromec bij Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle (N.-Br.).
Afbeelding artikel

Agco Core75-motor klaar voor alternatieve brandstoffen

De Fendt 700 Vario Gen7-serie maakt gebruik van Agco’s nieuwste Core75-motor, geschikt voor brandstoffen als waterstof en methaan.
Beheer
WP Admin