fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Laverda verdwijnt definitief

Foto: Peter Roek

Van de van oorsprong Italiaanse fabrikant Laverda, vooral bekend van combines, zullen we geen nieuwe machines meer zien. In 2010 nam Agco Group Laverda helemaal over. Het historische merk Laverda verdwijnt nu uit de prijslijsten van Agco.

Fendt onthulde de nieuwe Fendt 5275 C SL-combine, die duidelijk het DNA van Laverda heeft opgenomen. De combine is het nieuwe antwoord op de graanteelt tegen heuvels. De nieuwe Fendt neemt het stokje over van de AL Quattro Techno en de AL Quattro Evo van Laverda. In Italië wordt de machine enkel verkocht als Fendt. In andere landen, zoals Frankrijk, kan de combine ook in een Massey Ferguson jas gekocht worden.

Speciaal voor hellingen

De 5 schudder beschikt over een nivelleringssysteem die zorgt dat de combine tegen forse hellingen bestand is. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35% en naar beneden 10%. De combine kan ook horizontale hellingen tot maximaal 38% compenseren. De combine zullen we in Nederland hoogstwaarschijnlijk niet zien, maar in landen als Italië.

De Fendt heeft duidelijk DNA van Laverda overgenomen en verbeterde het nivelleringssysteem. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35%.(foto: Agco Group)

De Fendt heeft duidelijk DNA van Laverda overgenomen en verbeterde het nivelleringssysteem. Bergopwaarts compenseert het systeem tot 35%.(foto: Agco Group)

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Agco en Trimble vormen PTx Trimble

De Amerikaanse machinefabrikant Agco en de Amerikaanse gps-fabrikant Trimble hebben samen een joint venture opgestart. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam...
Afbeelding artikel

Agco investeert €70 miljoen in motorenfabrikant Agco Power

Het Agco-concern investeert €70 miljoen in de Finse motorenfabrikant Agco Power om de ontwikkeling van schone motoren te versnellen.
Beheer
WP Admin