fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Delvano luchtondersteuning tot 39 meter

De Belgische fabrikant van veldspuiten kan zijn Bi-Air luchtondersteuning aanbieden tot 39 meter. Voorheen kon de luchtondersteuning alleen geleverd worden op werkbreedtes tot 36 meter.

Het systeem is daarmee leverbaar voor een grotere groep gebruikers. Het systeem kenmerkt zich door de luchtzak die in het frame van de spuitboom ligt. Het Bi-Air systeem is volgens de fabrikant een luchtondersteuningssysteem met behoud van sterke kenmerken van de spuitboomconstructie en een goede balancering. Luchtondersteuning op veldspuiten zorgt voor een continue luchtstroom achter de spuitdoppen, zodat de verspoten vloeistofdruppels met de luchtstroom meegenomen worden. Dit reduceert de drift. Ook is het mogelijk om met Bi-Air het gewas te openen om de vloeistof onderin te laten komen.

Variabele luchtopbrengst

Het systeem bestaat uit twee schuin opgestelde 70 cm ventilatoren. De ventilatoren zijn hydraulisch aangedreven en vanuit de cabine te regelen. Ook is de luchthoeveelheid variabel door de hoek van de ventilatorschoepen te veranderen. De ventilatoren blazen de lucht in een van zeildoek gemaakte luchttunnel. Over de gehele lengte is deze taps toelopend, zodat over de totale breedte een gelijke hoeveelheid lucht beschikbaar is. Het zeildoek zit geheel binnenin het open frame van de spuitboomconstructie.

Uitstroomrichting veranderen

In het frame ligt een aluminium luchtuitstroomprofiel die de luchtstroom naar de gewenste richting kan draaien. De luchtstroom en vloeistofstroom kruisen elkaar 30 cm onder de dop. Door de spuitboom 25 graden voorover of 35 graden achterover te kantelen is de richting van de lucht- en vloeistofstroom te verdraaien. De chauffeur kan hiermee met wisselende windrichtingen en rijrichtingen toch een optimaal spuitresultaat behalen.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Delvano en Krone winnen innovatieprijzen op Agribex

Op 8 tot en met 12 december staat de Agribex gepland. De Belgische, internationale beurs, die georganiseerd is door Fedagrim, verwacht...
Afbeelding artikel

Engelse heavy-duty spuit Landquip Intrac 4232

Het Engelse Landquip bouwt gedragen, getrokken en zelfrijdende veldspuiten. Vlaming Agri uit Zwaagdijk (N.-H.) is importeur van deze spuiten. TREKKER ging...
Afbeelding artikel

Delvano ST-zelfrijder terug van weggeweest

De Belgische fabrikant van veldspuiten komt met de vernieuwde low-budget zelfrijdende veldspuit. De ST van Delvano is enkele jaren uit productie...
Beheer
WP Admin