fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Traktorpool veiling tot laatste seconde spannend

Het werd nog spannend tot in de laatste seconden tijdens de sluiting van de Traktorpool 15 jaar veiling bij Troostwijk Auctions. De 15 bijzondere kavels trokken belangstelling uit binnen- en buitenland. Een van de bijzondere kavels was de Vicon HP 1600 pers, deze verdient een eervolle vermelding.

Zelfs bij een dergelijk beperkt aantal kavels in de veiling van 15 stuks, normaal zijn dat er rond de 400 of 500, blijkt er toch veel belangstelling te zijn. Ruim 30.000 website bezoekers uit binnen- en buitenland hadden belangstelling in de machines en werktuigen van de veiling. In totaal werden op de 15 veilingitems 630 biedingen uitgebracht, door ruim 150 bieders uit 37 verschillende landen. Zeven machines zijn verkocht naar het buitenland. De langste reis is voor de John Deere 7400 hakselaar. Die is voor 44.000 euro afgeslagen en vertrekt naar Canada.

Vicon in de strijd

Verrassend is de veiling van de Vicon HP 1600 balenpers. De machine blijft lange tijd hangen op een prijs onder de duizend euro, maar richting het slot van de veiling doet de machine mee in de strijd. Samen met de Fendt 824 en de John Deere 7400 hakselaar is de balenpers als laatste in de veiling. De prijs stijgt, de tijd loopt af en voor 1800 euro denkt iedereen dat de machine nu wel verkocht is. Maar de tijd wordt weer met 5 minuten verlengd en er staat weer 100 euro bij. Wanneer de seconden voor de laatste maal wegtikken blijft het bedrag staan op 2300 euro. Kavel gesloten.

Bod erbij, veilingtijd verlengd

Bij elke sluitende kavel in de veiling tikken de seconden weg naar de sluiting. Spannend, want elke keer dat je denkt dat de machine wel verkocht is voor het huidige bod, komt er weer een hoger bod bij. Of, als je hoopt dat er nog een hoger bod bij komt, telt de klok terug naar 00.00 en komt er geen bod meer bij.

Bij elk bod dat wordt gedaan in de laatste minuten, worden 5 minuten tijd toegevoegd aan de veilingtijd. Zo krijgt de rest van de geïnteresseerden de kans nog een tegenbod uit te brengen. Zo rekken items als de John Deere 1075 Hydro de tijd door het laatste bod op te drijven naar 11.000 euro, de Massey Ferguson Ted in het laatste uur met van iets meer dan duizend naar 2.900 euro en de Porsche 218 H slaat af op 8.800 euro. Ook noemenswaardig daarin is de Volvo BM810, waarop telkens in de laatste seconden voor sluiting weer een bod gedaan wordt. Deze trekker wordt uiteindelijk afgeslagen op 15.500 euro.

Het maakt dat pas rond 21.00 uur, twee uur na de oorspronkelijke sluitingstijd, het laatste bod op het laatste item van de 15 kavels wordt gedaan. De meeste veilingitems wisselen daarmee van eigenaar.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

John Deere uit 1960 geveild voor $350.000

Voor het prototype van de John Deere 8020-kniktrekker (serienummer #1000) is omgerekend € 317.000 geboden tijdens de Mecum Gone Farmin’ Spring...
Afbeelding artikel

Machines krijgen een tweede leven

Compleet strippen en weer als nieuw opbouwen kan een oudere machine een compleet nieuw leven geven. Verschillende fabrikanten bieden dan ook...
Afbeelding artikel

Handelaar over zijn handel: ‘MF is deel van onze identiteit’

Sinds 2017 bouwden de broers Jan en Hessel Lugtenberg aan hun eigen mechanisatiebedrijf in het Friese Oosterwolde. Het bedrijf ademt Massey...
Beheer
WP Admin