fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Schouten komt met Bizon éénbalks schijvenbemester

Foto's: Michel Velderman

Schouten Machines B.V. uit Uddel heeft in samenwerking met Evers Agro B.V. een bouwlandbemester ontwikkeld. De Bizon BS 865 heeft een enkele rij schijven met daarachter gebogen sleeptanden.

De werkbreedte van de schijvenbemester is 8,65 meter en de machine weegt 2.930 kg. De bemester is voorzien van 2 grote steunwielen, pneumatische voetafsluiters en een verticale Vogelsang Exa-cut verdeler. Schouten heeft bewust gekozen voor een éénbalks systeem, omdat twee rijen schijven te lang en te zwaar zouden zijn. De sleeptanden pakken de taak van de tweede rij schijven op. Naast dat de machine vooral is ontworpen vanuit de sleepslanggedachte, is de machine ook achter (zelfrijdende) mesttanken te monteren.

Lees verder onder de foto

Schouten heeft bewust gekozen voor een éénbalks systeem, omdat twee rijen schijven te lang en te zwaar zouden zijn. Foto: Michel Velderman

Schouten heeft bewust gekozen voor een éénbalks systeem, omdat twee rijen schijven te lang en te zwaar zouden zijn. Foto: Michel Velderman

De aansturing, trekbuis en meetapparatuur zitten op de hefmast gemonteerd, waardoor de bemester eenvoudig is uit te wisselen met de graslandbemesters van Schouten. De geringe grondverplaatsing is volgens Schouten genoeg om de mest onder te werken. De sleeptanden zijn in agressiviteit in te stellen. De schijven leggen de grond iets om, en de veertanden leggen dezelfde grond terug op de mest. Een bijkomend voordeel is dat er geen grove kluiten naar boven komen en de mest in de bovenste 5 centimeter wordt verwerkt.

Leverbaar voorjaar 2021

De nieuwe machines zullen voor het begin van het mestseizoen van 2021 geleverd worden. Een prijs wil Schouten nog niet bekend maken, omdat die nog besproken moet worden met Evers. Vooralsnog is alleen de 8,65 meter in het programma. Mocht de markt andere werkbreedtes wensen dan wordt dit verder onderzocht, aldus Rudolf Schouten.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Negen kopers over hun nieuwe mestmachines (deel 2)

Ook dit mestseizoen rolde er weer nieuw materieel uit de loodsen. En dat is altijd fascinerend. TREKKER sprak negen trotse kopers...
Afbeelding artikel

Negen kopers over hun nieuwe mestmachines (deel 1)

Ook dit mestseizoen rolde er weer nieuw materieel uit de loodsen. En dat is altijd fascinerend. TREKKER sprak negen trotse kopers...
Afbeelding artikel

Op afstand bestuurbare sleepslangpomp van Schouten

Het Nederlandse Schouten Machines BV uit Uddel (Gld.) heeft het programma voor sleepslangtechniek uitgebreid met een op afstand bestuurbare sleepslang-pompunit. De...
Beheer
WP Admin