fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

M-Rolls: rollenkneuzer voor Big M 450

Beide rollen zijn onafhankelijk aangedreven en de tussenafstand is variabel van 0,5 tot 25 mm.

De Krone Big M 450 CR zelfrijdende maaier is nu ook uit te rusten met een rollenkneuzer, M-Rolls genaamd.

Standaard voorziet Krone de maaier van een CV tandenkneuzer. Dat is ook de variant die op de Nederlandse markt wordt verkocht, met een intensieve kneuzing van de waslaag van het gras waardoor de voedingsstofen beter ontsloten raken en het product snel droogt.

Lees meer onder de foto

De rollenkneuzer is in bladrijke gewassen als luzerne een alternatief voor de tandenkneuzer.

De rollenkneuzer is in bladrijke gewassen als luzerne een alternatief voor de tandenkneuzer.

Daarnaast is voortaan deze rollenkneuzer beschikbaar, die geschikt is voor bladrijke gewassen als bijvoorbeeld luzerne. Hij kneust minder maar ‘knikt’ de tere bladdelen eerder. De rollenkneuzer komt in twee varianten: rubberwalsen met een groot profiel, of stalen rollen. Laatstgenoemde is bedoeld bijvoorbeeld bij het oogsten van bladrijke gewassen op steenrijke percelen.

De rollen hebben een diameter van 25 centimeter; er zit aandrijving op zowel de bovenste als de onderste wals. Doordat die onafhankelijk van elkaar werken, kent de kneuzer een uiterst rustige loop. De bovenste wals kan bij vreemde voorwerpen naar boven uitwijken om schade aan rol en aandrijving te voorkomen. Afhankelijk van gewas en hoeveelheid is de rollenafstand van kneuzer vanuit de cabine in stappen verstelbaar van 0,5 mm tot 25 mm.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro in Tsjechië een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Beheer
WP Admin