fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

JCB verreiker gaat elektrisch

Foto: JCB

Engelse fabrikant JCB lanceerde zijn eerste elektrisch aangedreven verreiker. De 525-60E is de elektrische variant van de gelijknamige dieselvariant. Aan kracht levert de elektrische machine niet in op zijn diesel-broer.

De elektrische machine kan op 1 lading een werkdag volhouden volgens de fabrikant. Met de ingebouwde lader laadt deze in 8 uur tijd weer op, met een standaard 240V, 16A elektrische voeding. Er is optioneel een JCB universele oplader waarmee je de machine in 35 minuten weer op kan laden.

Lees verder onder de foto

Voordeel van een elektrische verreiker is dat hij in een afgesloten ruimte, zoals stallen, gebruikt mag worden. Foto: JCB

Voordeel van een elektrische verreiker is dat hij in een afgesloten ruimte, zoals stallen, gebruikt mag worden. Foto: JCB

Stil en zonder uitstoot

Groot voordeel van een elektrische verreiker is onder andere dat hij in afgesloten ruimtes gebruikt mag worden. Hij heeft geen uitstoot en is daardoor erg geschikt voor het werken in stallen, opslagloodsen en kassen. De 525-60E is daarnaast een stille machine vergeleken met een dieselvariant. Een achteruitrijalarm (‘White Noise”) is als optie verkrijgbaar om de omstanders te waarschuwen.

De buitenafmetingen zijn ongewijzigd ten opzichte van het dieselmodel. De 525-60E heeft eveneens dezelfde draaicirkel aan de buitenzijde van 3,7 m. Het maximale hefvermogen is 2.500 kg, met een maximale belasting van 2.000 kg op de volledige hefhoogte van zes meter. Hij kan worden gebruikt met vorken, een reeks bakken en andere JCB-uitrustingsstukken voor verreikers.

De 525-60E maakt gebruik van twee elektromotoren, één voor de aandrijflijn en een tweede voor het aandrijven van het hydraulische systeem. Grof gezegd is de 17kw motor voor de besturing van de machine en de 22kw motor voor de giek.

Lees verder onder de foto

De 525-60E doet niet onder voor de diesel variant van dit type.

De 525-60E doet niet onder voor de diesel variant van dit type.

Aanschafprijs hoger, in dagelijks gebruik goedkoper

Hoewel een elektrische verreiker in dagelijks gebruik goedkoper is dan de diesel (zeker wanneer een bedrijf over eigen energievoorziening beschikt), is de aanschafprijs wel hoger. De JCB 525-60E is te koop voor een prijs vanaf € 95.200. De diesel-variant kost, ter vergelijking, €59.900 (prijzen excl. btw).

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Elektrische wiellader JCB 403E is praktijkrijp

Compacte elektrische wiellader JCB 403E biedt hetzelfde vermogen als het dieselaangedreven model, maar is stiller en vrij van CO2-uitstoot.
Afbeelding artikel

Waterstofmotor AB H2 448 van JCB bijna klaar voor de markt

De Britse machinefabrikant JCB denkt waterstofmotor AB H2 448 eind 2023 klaar te hebben voor productie.
Afbeelding artikel

Proefrit met de intuïtieve JCB Fastrac 4220 iCON

TREKKER test de JCB Fastrac 4220 iCON en maakt een proefrit. Een exclusief inkijkje in de nieuwe JCB Fastrac 4000-serie.
Beheer
WP Admin