fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Herstel mechanisatiemarkten

Na flink herstel van trekker- en machineverkopen in diverse landen gaat het ook in Italië de goede kant op, bericht de FederUnacoma, de federatie van Italaanse agrarische machinefabrikanten. Maar de tweede coronagolf die door het land gaat blijft een bedreiging voor die groei.

Volgens de analyse van FederUnacoma namen de verkopen in de VS in september toe met 14,7%, in India met 4,7% en in Duitsland was de plus 7,7%. Meer goed nieuws was er uit Canada (+8,9%) en Russia (+0,7%, in de maand augustus). De federatie meldt verder dat uit enquêtes blijkt dat het producentenvertrouwen groeit. 29% van de bevraagde bedrijven denkt een hogere omzet te draaien dan in 2019, en nog eens 32% verwacht op een vergelijkbare omzet uit te komen in coronajaar 2020.

Markt Italië

De Italiaanse trekkermarkt liet in oktober een verder herstel zien na het slechte eerste halfjaar van 2020. De registratie van nieuwe trekkers lag 7,5% hoger dan in oktober 2019. Dat volgt op de grote plus (20,7%) van September. Gemeten van januari tot en met oktober liggen de registraties 10% achter bij dezelfde periode vorig jaar.

Maaidorsers plusten 8,3% in oktober, over de eerste tien maanden is sprake van -11%. Verreikers werden in oktober 29,4% meer verkocht, waarmee de min sinds 1 januari bijna is weggewerkt (-1.7%).

De vooruitzichten voor het hele jaar schat de federatie op -3,9% voor de hele Italiaanse landbouwmechanisatie (omzet € 7,6 miljard). De vervaardiging van componenten en onderdelen levert 2,1% in ten opzichte van 2019 (omzet komt op € 2,7 miljard).

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

Trekkerverkoop stijgt in 2023

Uit de cijfers van brancheorganisatie Fedecom blijkt dat er in 2023 meer trekkers zijn verkocht dan een jaar eerder.
Afbeelding artikel

Video | Loonwerker Peter Kastelijn stopt met agrarisch loonwerk

In deze video vertelt loonwerker Peter Kastelijn waarom hij stopt met agrarisch loonwerk. Hij kijkt vooruit naar een nieuwe toekomst.
Beheer
WP Admin