fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Trioliet ontwikkelt nieuwe compacte zelfrijder

De Triotrac M is een 14 kuubs machine met enkele vijzel. De nieuwe zelfrijder is het kleine broertje van de bestaande 17, 20 en 24 kuubs Triotrac.

De Triotrac M is niet één op één een kleinere versie van de bestaande grote Triotracs, hij heeft een compleet nieuw en afwijkend ontwerp. Zo heeft het nieuwe model de motor achterop en een nieuw laadprincipe. Trioliet blijft ook op het nieuwe type vasthouden aan het snijraam om de kuil los te snijden, de Triotrac M heeft een 1.85 meter breed mes en kan tot 4,5 meter hoogte uitkuilen. Het invoersysteem is wél fundamenteel anders dan op de grotere Triotracs. Het kuilvoer valt op het nieuwe model namelijk niet op een brede lopende band, maar op een invoerrotor. Deze grote liggende rotor is uitgerust met peddels ofwel meenemers die het te laden voer de mengkuip in werken. Het nieuwe invoersysteem oogt compact en kan ook bijproducten en losse grondstoffen laden.

Lees verder onder de video

Waar de lopende band op de grotere types het voer helemaal naar boven transporteert en daar over de rand van de mengkuip stort, is dat op de Triotrac M anders. De invoerrotor drukt het voer via een opening halverwege de mengkuip in. Deze opening is af te sluiten met een schuif. Lossen kan via doseerschuiven aan de zijkant, of via een dwarsafvoerband (optie) achter de mengkuip. Voor goed zicht is de cabine in hoogte verstelbaar. Vierwielbesturing is als optie te krijgen en dat resulteert in een draaicirkel van 10,5 meter.

Een foto-impressie van de machine:

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Marc Jansen nieuwe CEO van Trioliet

Marc Jansen is vanaf 1 maart de nieuwe CEO van machinefabrikant Trioliet.
Afbeelding artikel

JCB verreiker gaat elektrisch

Engelse fabrikant JCB lanceerde zijn eerste elektrisch aangedreven verreiker. De 525-60E is de elektrische variant van de gelijknamige dieselvariant. Aan kracht...
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr breidt 6.4-serie uit met 6145.4

Deutz-Fahr presenteert de 6145.4. Het nieuwe model versterkt de 6155.4, 6165.4 en 6175.4. De trekker is vooralsnog alleen leverbaar als actiemodel....
Beheer
WP Admin