fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Ropa bouwt loofklapper

Het Duitse Ropa speelt in op beperkingen aan het gebruik van chemische middelen en ontwikkelde een loofklapper om aardappelloof mechanisch te vernietigen.

De machine kreeg de type-aanduiding KS 475 S en heeft een werkbreedte van 3 meter, goed voor vier aardappelruggen op 75 of 80 centimeter. De loofklapper is te gebruiken in zowel de voor- als de achterhef.

De as is voorzien van 92 klepels die goed aansluiten op de ruggen. Ze hebben een sterk aanzuigende werking, zodat ook platliggend loof tussen de ruggen wordt meegenomen en verkleind. Tegenmessen zorgen voor een extra versnipperingseffect. De klapper deponeert het versnipperde groen tussen de aardappelruggen om later de kans op verstoppingen in de rooier te minimaliseren.

Ropa acht een aftakasvermogen van 50 kW (68 pk) voldoende voor de machine. De gebruiker kan als optie kiezen uit 540, 750 of 1000 aftakastoeren per minuut. Door de riemschijven te vervangen is dat later ook nog te veranderen.

Twee grote kleppen bieden een goede toegang voor onderhoud of het reinigingen van de klepelas. De hoogteverstelling gaat met spindels. Om de 3,50 meter brede machine over de weg te vervoeren is een transportstel met verlichting te krijgen; de machine rijdt daarmee in de lengterichting.

De machine klapt het loof van vier rijen op 75 of 80 centimeter.

De machine klapt het loof van vier rijen op 75 of 80 centimeter.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Toch loofklapper op Grimme Ventor

Grimme voert voor komend oogstseizoen een aantal verbeteringen door aan de Ventor 4150-vierrijige, zelfrijdende aardappelrooimachine. Optioneel is nu ook een loofklapper...
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro in Tsjechië een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Beheer
WP Admin