fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Richard Western voegt USA afschuifwagen toe aan assortiment

Foto: Richard Western

Het Engelse bedrijf Richard Western, bekend van onder andere kippers, meststrooiers en vacuümtanken, gaat de USA Equipment afschuifwagens onder eigen naam verkopen in het Verenigd Koninkrijk.

Na ondertekening van een overeenkomst met USA Equipment gaat Richard Western de afschuifwagens onder licentie bouwen. In eerste instantie komt de 40 m3 tandemasser beschikbaar, gevolgd door de 50 m3 en 60 m3 drie-assers. De wagens gaan via het eigen Britse dealernetwerk in het Verenigd Koninkrijk en enkele andere Europese landen verkocht worden.

Lees verder onder de foto

Efficiënter en veiliger

Richard Western kiest voor de afschuifwagens omdat het volgens eigen zeggen veiligheid en efficiëntie combineert. De wagens kunnen namelijk niet kantelen tijdens het kiepen, omdat ze simpelweg niet kiepen maar de lading naar buiten schuiven. Ook in een overdekte silo biedt een afschuifwagen daardoor voordeel. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het hakselen de lading naar achter te schuiven en in elkaar te drukken, zodat er meer geladen kan worden, aldus het Engelse bedrijf.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hoe staat het met: Evers Highlander-afschuifwagen

Dikke kans, dat als je een oude Trekker & Werktuig van eind 2003 doorbladert, je een advertentie van de Evers Highlander...
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr introduceert budgetversie van 5-serie

De Duitse trekkerfabrikant Deutz-Fahr brengt een nieuwe budget-trekkerserie op de markt: de 5 Keyline.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro in Tsjechië een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Beheer
WP Admin