fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe messenwals van Eidam Landtechnik

Foto: Eidam Landtechnik GmbH

Het Duitse Eidam Landtechnik is in Duitsland onder andere bekend door rijenbemesters, schijvenegbemesters en kuilwalsen. Nu komt het bedrijf met een dubbele spiraalvormige messenbalk die koolzaad- en maïsstoppels kan verkleinen.

Eidam Landtechniek uit het Duitse Lößnitz (Saksen), heeft een messenwals ontwikkeld om koolzaad- en maisstoppels te verkleinen. Volgens de fabrikant heeft de tanden messenwals een goede bodemvolging en een hoge snijkracht. Volgens directeur Hendryk Eidam is de zogeheten innoMADE-messenwals ook doeltreffend in het versnipperen van lange vezelhennepstengels.

Hoge capaciteit

De machine is in eigen huis door Eidam ontwikkeld en wordt verkocht in werkbreedtes van 3 tot 5 meter, en is zowel voorop als achterop de trekker te gebruiken. Een 6 meter variant voor achter de trekker is in aanbouw. De machine heeft een dubbele geveerde ophanging waardoor de messen de bodem blijven volgen. Er is een rijsnelheid van 20-25 km/h haalbaar. De geharde spiraalvormige messen van boriumstaal zijn door hun vorm zelfslijpend. De spiraal van de tweede messenwals is gespiegeld ten opzichte van de voorste. Zo is een zuivere dwarssnede haalbaar, alsdus Eidam Landtechnik.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone levert messenwals voor getrokken zaaimachine Amazone Cirrus

De Duitse machinefabrikant Amazone introduceert een messenwals op de opklapbare getrokken zaaimachine Cirrus 6003-2.
Afbeelding artikel

Groenbemester kortwieken met snijrollen

De snelste manier om een groenbemester te kortwieken is met een snijrol. Dit is een relatief nieuwe markt waarop diverse aanbieders...
Afbeelding artikel

Snijrol van Evers verkleint groenbemester

Evers Agro in Almelo introduceert een dubbele messenrol om groenbemester en/of gewasresten kort te maken. Groenbemesters zorgen in combinatie met niet-kerende...
Beheer
WP Admin