fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Telescoopwiellader in Torion-serie Claas (+ video)

De Torion-serie van Claas krijgt de toevoeging van een telescoopwiellader. De Torion 738 T Sinus. Met bijna 5 meter werkhoogte en kieplast tot 3.800 kg.

De Claas Torion 738 T Sinus bereikt een hoogte van 4,96 meter op het scharnierpunt van de bak. De basis van de nieuwe Torion 738 is de Torion 644, en wordt net als de andere modellen gebouwd door Liebherr. Het grootste verschil is de cabine en natuurlijk de giek. De basis van de Torion maakt dat deze telescoopwiellader zeer wendbaar is. Deze wendbaarheid krijgt hij dankzij de knikbesturing,  plus een gestuurde achteras. Deze combinatie zorgt voor een stabielere basis, terwijl je niet hoeft in te leveren op een kleinere draaicirkel. Deze is 4,22 meter aan de buitenzijde gemeten De draaicirkel aan de binnenzijde is slechts 1,49 meter. Iets dat volgens Claas ongekend is in deze klasse machines.

De Claas Torion 738T Sinus (midden), is gebaseerd op de 644 uit de serie (rechts).

De Claas Torion 738T Sinus (midden), is gebaseerd op de 644 uit de serie (rechts).

Slim laden

De Torion 738 kent de mogelijkheid om met het optionele Smart Loading pakket, twee posities van de giek vooraf in te stellen. Handig bij bijvoorbeeld het vullen van een voermengwagen. Je stelt de lage stand in op de hoogte voor het oppakken van het voer en de hoogste voor het vullen van de voermengwagen. Met één beweging van de joystick wisselt de Torion tussen deze twee vooraf ingestelde posities.

Met Smart Loading is het kort naar voren of achteren brengen van de joystick voldoende om de machine naar een van de twee vooraf ingestelde laadposities te brengen.

Met Smart Loading is het kort naar voren of achteren brengen van de joystick voldoende om de machine naar een van de twee vooraf ingestelde laadposities te brengen.

Nieuw in de cabine

Een verschil met de Torion 644, is de cabine. De 738 is uitgerust met een iets grotere (9 inch) touch-terminal. Deze is op hoogte te verstellen en geeft alle nodige informatie van de machine weer. De joystick voor de bediening zit op de rechter armleuning. Deze veert hierdoor mee met de stoel waardoor de bediening minder wordt verstoord als je over hobbelige ondergrond rijdt. Vanuit de cabine is er veel overzicht op de omgeving door de grote ramen met smalle , mede doordat de giek vrij smal is en je dus goed kan zien wat er voor je gebeurt. Het dak is voorzien van een raampje, waarvoor ook een zonnescherm beschikbaar is. Dit raampje geeft meer zicht op de lading wanneer die op het hoogste punt is.

Het dak is voorzien van een raampje, waarmee je zicht houdt op de lading, ook als die op het hoogste punt is.

Het dak is voorzien van een raampje, waarmee je zicht houdt op de lading, ook als die op het hoogste punt is.

Onder de motorkap

De motor in de Torion 738 is de Yanmar viercilinder van 73 pk. Deze voldoet aan Fase V. De telescoopwiellader heeft een topsnelheid van 40 km per uur. Volgens Kamps de Wild is de Torion vanaf oktober te bestellen en verwachten ze de eerste leveringen begin 2021. De bruto vanaf prijs is iets meer dan 116.000 euro. Dat is ruim 11.000 euro meer dan de Torion 644.

Een van de voordelen van deze telescooplader is de wendbaarheid.

Een van de voordelen van deze telescoopwiellader is de wendbaarheid. r1  is hierbij 4,22m en r2 1,49m.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wil jij deze Claas Arion 470 testen?

TREKKER zoekt een kritische tester! Wil je deze Claas Arion 470 graag zelf testen op je eigen bedrijf? Meld je dan...
Afbeelding artikel

Telescooplader Paus TL9065 biedt extra’s voor een kleine meerprijs

De nieuwe Paus TL9065 is een instapmodel telescooplader voor wie net wat hoger wil dan een shovel, maar geen zin heeft...
Afbeelding artikel

Gespot: Claas werkt aan nieuwe grote trekkerseries

Fabrikant Claas werkt aan een update voor de grotere trekkerseries. Dat blijkt uit spionagefoto’s van twee prototypes.
Beheer
WP Admin