Terug naar nieuwsoverzicht

Krone komt met wikkelaars

In aanvulling op de persen en perswikkelcombi’s gaat Krone nu ook solo wikkelaars bouwen. Het eerste model is een driepuntsmachine voor ronde balen.

Krone bouwt sinds krap 25 jaar perswikkelcombinaties, maar ontwikkelde nooit een losstaande wikkelaar. Tot nu dus, de EasyWrap 150 is de eerste stap op de wikkelaarmarkt. De wikkelaar hangt in de hef van de trekker en kan ronde balen wikkelen met een diameter van 1,00 tot 1,50 meter.

Krone koos voor een enkele wikkelarm, om een lichte machine te kunnen bouwen. Om toch capaciteit te halen draait de arm 36 omwentelingen per minuut. De wikkelaars kun je uiteraard handmatig bedienen en er is ook een automaatfunctie. Het wikkelproces inclusief opname van de baal start dan automatisch zodra de baal de balenkantelaar op de wikkelaar raakt.

Er zit meer in het vat

Voor dit type gedragen wikkelaars is er in ons land slechts een kleine markt. De grootste markt betreft getrokken wikkelaars voor vierkante balen, waarin concurrent McHale van oudsher marktleider is. Krone zegt het niet met zoveel woorden, maar hint nadrukkelijk op de komst van een getrokken wikkelaar voor vierkante balen. “Dit is niet onze laatste machine voor wat betreft wikkeltechniek. Volgend jaar is de Agritechnica, en dan zullen we meer nieuwe machines presenteren”, aldus de fabrikant.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Forse update voor Krone-schudders

Krone haalde de bekende KW-serie fors door de molen. Resultaat: de Vendro-schudder. De nieuwkomer is uitgevoerd met een aantal praktische verbeteringen....
Afbeelding artikel

Grotere cabine op zescilinder Krone-hakselaars

Krone heeft haar zescilinder BigX-modellen een update gegeven. De motoren voldoen nu aan de Stage V-normen en als optie kun je...
Afbeelding artikel

Unieke liftcabine biedt veel overzicht

Fendt presenteerde eind 2019 de Cargo T955 op de Agritechnica. De Sennebogen 355E die schuilgaat onder dit Fendt jasje komt uit...