fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Krone komt met wikkelaars

In aanvulling op de persen en perswikkelcombi’s gaat Krone nu ook solo wikkelaars bouwen. Het eerste model is een driepuntsmachine voor ronde balen.

Krone bouwt sinds krap 25 jaar perswikkelcombinaties, maar ontwikkelde nooit een losstaande wikkelaar. Tot nu dus, de EasyWrap 150 is de eerste stap op de wikkelaarmarkt. De wikkelaar hangt in de hef van de trekker en kan ronde balen wikkelen met een diameter van 1,00 tot 1,50 meter.

Krone koos voor een enkele wikkelarm, om een lichte machine te kunnen bouwen. Om toch capaciteit te halen draait de arm 36 omwentelingen per minuut. De wikkelaars kun je uiteraard handmatig bedienen en er is ook een automaatfunctie. Het wikkelproces inclusief opname van de baal start dan automatisch zodra de baal de balenkantelaar op de wikkelaar raakt.

Er zit meer in het vat

Voor dit type gedragen wikkelaars is er in ons land slechts een kleine markt. De grootste markt betreft getrokken wikkelaars voor vierkante balen, waarin concurrent McHale van oudsher marktleider is. Krone zegt het niet met zoveel woorden, maar hint nadrukkelijk op de komst van een getrokken wikkelaar voor vierkante balen. “Dit is niet onze laatste machine voor wat betreft wikkeltechniek. Volgend jaar is de Agritechnica, en dan zullen we meer nieuwe machines presenteren”, aldus de fabrikant.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger Impress 155 VC Pro overtuigt met slimme details

Met de Impress-serie gooit Pöttinger nieuwe ijzers in een vuur waarin reeds gevestigde spelers concurreren. Zowel bij balenpersen als bij perswikkelcombinaties....
Afbeelding artikel

Impressie Ploeger CM2240 getrokken bandhark

Ploegers getrokken versie van de zelfrijdende bandhark is uiteraard goedkoper maar beschikt toch over de uitgekristalliseerde harktechniek. Het meesturende wielstel, doordachte...
Afbeelding artikel

Baliwrap werkt aan vierkante perswikkelcombinatie

Het Nederlandse Baliwrap bouwt een grootpakpers én wikkelaar op één onderstel.
Beheer
WP Admin